Se on kasvi, jonka siemeniä käytetään lääketieteessä, aromaterapiassa ja ruoanlaitossa.
Makea ja mausteinen aniksen siemen tuo erikoisen säväyksen joihinkin currysekoituksiin.
Länsimaisessa keittiössä aniksen siemeniä käytetään kokonaisena tai jauhettuna, erityisesti joululeivonnassa.
Anista käytetään mausteena, ja se on peräisin Etelä-Kiinasta, Intiasta, Vietnamista, Laosista, Filippiineiltä ja Karibialta. Kiinassa tähtianista on arvostettu mausteena ja lääkekasvina jo 5000 vuotta. Intiassa ja Kiinassa kapselit ovat suosittu ainesosa broileri- ja liharuokien maustamisessa.
Makea ja mausteinen anis antaa erikoisen säväyksen joihinkin currysekoituksiin. Länsimaisessa keittiössä aniksen siementä käytetään kokonaisena tai jauhettuna, erityisesti joululeivonnassa. Mikään joulubooli ei ole täydellinen ilman aniksen ihanan tulista makua. Tähtianis sopii myös luumuvoin, omenakompotin tai vanukkaan lisukkeeksi.
Käyttö: Käytä makeiden ruokien, kala- ja siipikarjaruokien, leivonnaisten, vihannesten ja kuumien juomien maustamiseen.
Ainesosat: Luomu anis.
Säilytysolosuhteet: Säilytä kuivassa, viileässä paikassa
Nettosisältö: 10 g
Parasta ennen: katso pakkaus