Puhdas Asafoetida Hing, Maharishi Ayurveda, 50 g
Tuotemerkki: Maharishi Ayurveda
  • Uusi
Puhdas Asafoetida Hing, Maharishi Ayurveda, 50 g
  • Puhdas Asafoetida Hing, Maharishi Ayurveda, 50 g

Puhdas Asafoetida Hing, Maharishi Ayurveda, 50 g

Tuotemerkki: Maharishi Ayurveda

Asafoetida, joka tunnetaan myös nimellä Hing tai Asant, on suosittu mauste, jonka hyödyllisiä ominaisuuksia kuvataan yhdessä vanhimmista ayurvedisista teksteistä, Astanga Hridayassa.

Sen tunnusomainen voimakas aromi tekee siitä hyvin säästeliään (vähemmän kuin veitsen kärki). Asafoetida on optimaalinen vaihtoehto sipulille ja valkosipulille.

Asafoetidan Vata-tasapainottavia ominaisuuksia arvostetaan suuresti, ja se sopii erinomaisesti papu-, curry- ja dal-ruokien maustamiseen.

"Maharishi Asafoetida sisältää 100 % asafoetidajauhetta ilman lisäaineita.

3069 €

By buying this product you can collect up to 1 point points. Your cart will total 1 point that can be converted into a voucher of 1,00 €.

Saatavuus: 2 yksikkö
Tuotekoodi: 10713

Ferulan (tunnetaan myös nimellä Asafetida) mausteinen, ainutlaatuinen maku ja aromi tuovat ruokiin ainutlaatuisen aromin jo pienelläkin ripausella.

Tämä korostuu erityisesti silloin, kun se ensin paistetaan kuumassa gheessä tai öljyssä. Paahdettuna muiden mausteiden kanssa se sopii erinomaisesti linssi- ja vihanneskeittojen sekä mausteisten hedelmäkastikkeiden maustamiseen.

Liettuassa tavataan ja käytetään yleisesti asafetidan sekoitusta riisijauhon, kurkuman tai sarviapilan kanssa. Puhdasta asafetidaa käytettäessä sitä tulisi lisätä puolet vähemmän. Asafetidan tuoksu muistuttaa toisaalta voimakkaan makuista, käymisteitse valmistettua juustoa, toisaalta ehkä hieman mustaa tryffeliä ja toisaalta sipulia ja valkosipulia. Asafetidan tuoksu on lähellä sipuliperhettä sen sisältämien rikkiyhdisteiden eli samojen eteeristen öljyjen sekä asafetidalle ominaisten di-, tri- ja tetrasulfidien ansiosta.

Asafetidan esiintyminen elintarvikkeissa jäljittelee kananmunia, valkosipulia, sipulia, lihaa, tryffeleitä (sieniä). Asafetidaa käytetään yleensä hyvin pieninä määrinä antamaan suolaisten, mausteisten ja joskus makeidenkin ruokien maku. Kun ruoanlaitossa käytetään asafetidaa, otetaan hieman sen jauhetta ja paahdetaan sitä muutaman sekunnin ajan kuumassa rasvassa yhdessä muiden mausteiden kanssa ennen kuin se lisätään ruokaan. Lisää asafetidaa palkokasveihin ja perunoihin, riisiin, sekoitettuihin kasvisruokiin ja leivottuihin välipaloihin. Koska puhtaan, riisijauhoon sekoittamattoman asafetidan aromi on paljon kirpeämpi ja voimakkaampi kuin kaupallisesti saatavilla olevien jauhoseosten aromi, käytä sitä ruokalajissa puolet vähemmän.

Intiassa asafetidaa käytetään hyvin laajalti. Se on olennainen ruoka-aine, ja vaikeammin sulavia ruokia, kuten palkokasveja tai perunoita, tulisi aina valmistaa sen kanssa. Asafetida maistuu mausteiselta ja tuliselta, lisää ruokahalua, sytyttää ruoansulatuksen paloa, virkistää, ja sen käyttö ruoassa estää kaasujen kertymistä suolistoon eli ilmavaivoja ja helpottaa ruoansulatusta.

Ayurveda antaa asafetidalle voimakkaimmat antimikrobiset ja bakteereja tuhoavat ominaisuudet.

Tämän kaakkoisaasialaisen mausteen pitäisi löytyä jokaisesta keittiöstä. Sitä käytetään pääasiassa yhdessä inkiväärin, kardemumman ja vuorisuolan kanssa. Sitä on saatavana jauheena tai tahnana.

Voimakkaan valkosipulin hajun vuoksi asafetida kannattaa säilyttää ilmatiiviissä, suljetussa astiassa. Toisin kuin valkosipulilla, sillä ei ole tamaasivaikutusta (tylsistävää vaikutusta mieleen ja aisteihin). Ayurvedan mukaan asafetida vahvistaa agnia (ruoansulatuksen tulta) ja rauhoittaa Vata-doshaa (ilma/eetterielementti).

Ainesosat: asafetida 100 %.

Alkuperämaa

Säilytysolosuhteet: Säilytä kuivassa, viileässä paikassa

Nettosisältö: 50 g

Parasta ennen: katso pakkaus

Vaikutukset Vata-doshaan
Vähentää
Alkuperämaa:
ei EU
Valmistusmaa:
Alankomaat
Paino / määrä:
50 g
Similar products
Out of stock
Out of stock
Out of stock
Out of stock
AyurMarket.fi suosittelee
Kaikki tuotteet
Out of stock
Out of stock
Out of stock
  • Uusi