Moong Dal on halkaistuja ja kuorittuja mungopapuja. Mung Dal on intialaisen, aasialaisen ja ayurvedisen keittiön klassikko, ja se on helppo valmistaa: sen pehmentämiseen tarvitaan vain vähän aikaa.
Mung Dalin ihanan aromaattinen maku sopii hyvin klassisten maustemasalien ja basmatiriisin kanssa.
Ayurvedisessa tieteessä Mung Dalia arvostetaan suuresti sen korkean proteiinipitoisuuden vuoksi. Mung Dal on myös erittäin helposti sulavaa.
Moong Dal on mungopapuja, jotka on rikottu ja kuorittu. Moong Dal on intialaisen, aasialaisen ja ayurvedisen keittiön klassikko, ja sitä on helppo valmistaa: se tarvitsee vain vähän aikaa pehmenemiseen.
Intialainen Moong Dal on pieni, keltainen, pitkänomainen, säteittäinen papu. Sen maku on mieto, ja se on helpoimmin sulava palkokasvi, joten sitä suositellaan proteiininlähteeksi erityisesti kasvissyöjille tai niille, jotka syövät vähän lihaa. Sopii käytettäväksi perinteisten masala-mausteseosten ja basmatiriisin kanssa.
Sitä käytetään paksujen keittojen, Kicharin (riisiä ja puhdistettuja murskattuja palkokasveja) valmistukseen.
"Dal" voidaan englanniksi ymmärtää paksuksi herne-, linssi- tai papumuhennokseksi eli muhennokseksi kuivatuista palkokasveista tai "dalista" (sama sana), jossa on mausteita, vihanneksia ja muita mausteita. "Dal on erinomainen kasviproteiinin, raudan ja B-vitamiinien lähde, täyttävä, maukas ja helposti imeytyvä ruoka. Hyvin valmistettu dal ei koskaan aiheuta ruoansulatushäiriöitä tai ilmavaivoja. Tämän voi välttää käyttämällä oikeita mausteita ja keittämällä palkokasveja pitkään ja kypsiksi. Pitkä kypsennys hajottaa vaikeasti sulavat polysakkaridien pitkät ketjut, jolloin dal on helposti sulavaa ja täysipainoista ruokaa. "Mung-dal, joka tunnetaan myös nimellä mungopavut. Se on herkullinen ja ravinteikas palkokasvi, joka on helposti ja nopeasti sulava, miedon makuinen ja antaa ruokaan kermaisen rakenteen.
Ingredients:
Keltaiset mungopavut, halkaistut ja kuoritut, pestyt.
Allergiatiedot:
Saattaa sisältää pieniä määriä maapähkinöitä, pähkinöitä, seesamia, soijaa, gluteenia, laktoosia ja sinappia
Valmistus/käyttö:
Ennen keltaisen Moong Dallin valmistusta pese hyvin ja liota yön yli (vähintään 2-3 tuntia). Kypsennysaika on noin 20-30 minuuttia.
Ravintoarvotiedot 100 g:aa kohti:
Energia: 1264 kJ / 297 kcal
Rasvaa: 1,9 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja: 0,08 g
Hiilihydraatit: 46 g
josta sokeria: 1,5 g
Proteiinia: 24,0 g
Suola: 0,0 g
Kuitua: 14,2 g
Säilytysolosuhteet: Säilytä kuivassa ja viileässä paikassa. Avaamisen jälkeen suosittelemme tuotteen kaatamista suljettuun astiaan.
Alkuperä: EU:n ulkopuolinen maatalous (Intia)
Valmistaja: Bombay Bazaar, Puola