se maistuumausteiselta, tuoksuu pähkinöiltä ja sitä lisätään lähes kaikkiin ruokiin. Niitä käytetään dals- ja kasvisruokien maustamiseen, ja ne ovat mausteisia.
Kuumenna niitä rasvassa, kunnes ne alkavat "poksahtaa" (peitä pannu paistettaessa). Niiden paistaminen kestää kaikista mausteista pisimpään, joten laita ne ensin.
Sinapinsiemeniä käytetään kaikkialla Intiassa mausteena ja maustekastikkeena antamaan curryille tai kuiville ruokalajeille ainutlaatuisen maun. Ne lisätään kuumennettuun öljyyn ja annetaan paisua ennen muiden ainesosien lisäämistä. Niitä käytetään currynlehtien ja masalien kanssa maustamaan perunoita ja muita kuivana ruokana valmistettuja vihanneksia tai tadkana, jota lisätään sambhariin, daleihin, kookos- tai tomaatti-chutneyhin. Bengalissa siemeniä jauhetaan myös tahnaksi (joskus keltaisen sinapin kanssa) ja käytetään erilaisissa curryruoissa.
Kansainvälisessä keittiössä sinappia käytetään yleisesti majoneesissa, grillikastikkeissa, marinadeissa, salaattikastikkeissa jne.
Ravintoarvo 100 grammaa kohti:
Energiaa - 2125 kJ / 508 kcal
Rasva - 36 g, josta tyydyttynyttä rasvaa - 2 g
Hiilihydraatteja - 28 g, josta sokereita - 2 g
Kuituaineet - 12 g
Proteiini - 26 g
Suola - 0,013g
Ainesosat: kokonaiset sinapinsiemenet.
Säilytysolosuhteet: Säilytetään kuivassa ja viileässä paikassa.
Allergeenit: tuote sisältää sinappia.