Seesaminsiemenet ovat erinomainen kalsiumin, magnesiumin, proteiinin ja kuidun lähde. Käytä leivonnaisissa, keksissä, puuroissa, levitteissä tai kääreissä, ripotteena suolaisten tai makeiden leivonnaisten päälle. Voit tehdä kastikkeita, seesamimaitoa, lisätä salaatteihin tai salaattikastikkeisiin.
Maku: makea.
Virya: Lämmittää.
Vipakf: makea.
Vaikutus tridoshaan: М ↓ P ↑ K ↑
Seesamia viljellään pääasiassa sen öljypitoisten siementen vuoksi. Runsaan pähkinäisen makunsa vuoksi pieniä, kevyitä ja kermaisia seesaminsiemeniä käytetään ruoanlaitossa (tosin kuumentaminen vahingoittaa monityydyttymättömiä lääkinnällisiä rasvoja). Seesaminsiemeniä lisätään toisinaan leipiin, kuten sämpylöihin ja hampurilaisen täytteisiin. Seesaminsiemeniä lisätään myös keksejä leivottaessa.
Lähi-idän ja Intian makeisteollisuudessa seesaminsiemenistä voidaan valmistaa tahiniksi tai chalwaksi kutsuttua tahnipastaa. Intiassa, Lähi-idässä ja Itä-Aasiassa suosittuja makeisia valmistetaan seesaminsiemenistä, joihin sekoitetaan hunajaa tai siirappia, paistetaan Kreikassa ja niitä kutsutaan pasteleiksi.
Seesamiöljyä käytetään hierontaan ja vartalohoitoihin muinaisessa intialaisessa ayurvedisessa hierontajärjestelmässä. Ja viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet sen korkean tehokkuuden verenpainetautiin.
Kuorelliset siemenet ovat luonnonvalkoisia ilman tummaa kuorta. Paahdettaessa ne muuttuvat ruskeiksi. Niissä on hento pähkinäinen maku, joka korostuu erityisesti paahtamalla siemeniä muutaman minuutin ajan.
Käyttö: Ei sovellu siemenille tai pähkinöille allergisille henkilöille.
Ainesosat: valkoiset seesaminsiemenet.
Allergeenit: pakattu ympäristössä, joka sisältää maapähkinöitä, seesaminsiemeniä, gluteenipitoisia tuotteita, vehnää, maitojauhetta, soijaa ja sinappia.
Alkuperämaa: Intia
Säilytysolosuhteet: Säilytä kuivassa, viileässä paikassa
Nettosisältö: 100 g
Parasta ennen: katso pakkaus