Urid Whole on mattainen musta papu.
Urid Kokonainen on suosittu ainesosa intialaisessa keittiössä.
Sitä valmistetaan lähes jokaisessa intialaisessa kodissa sen yksinkertaisuuden ja maun vuoksi.
Sitä voidaan käyttää monien eri mausteiden kanssa ja valmistaa eri menetelmillä.
"Urid-kokonaiset pavut ovat pieniä mustia papuja, joita syödään runsaiden intialaisten liharuokien kanssa. Kokonaisista mustista urid dal- tai matpe-pavuista voi valmistaa ituja, terveellisiä aamiaisia, Dal Makhniä tai eteläintialaista hunajavada- tai parappu-vadaa. Kaikissa urad dalissa on ehjä kuori, mikä lisää kuidun määrää ruokavaliossasi.
Näillä linssin kaltaisilla pavuilla on musta kuori ja kermaisen valkoinen sisus. Urad dalin musta kuori antaa sille voimakkaan, maanläheisen maun, ja sitä käytetään usein curryjen valmistukseen. Murskattu urad dal säilyttää kuoren, ja myös sen maku on voimakas. Kuorittu ja halkaistu urad dal on väriltään kermanvalkoinen ja hieman epäselvä.
Ravintoarvo (100 g):
Energia: 1169kJ / 275 kcal
Rasvaa: 1,4 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja: 0 g
Hiilihydraatti: 40,8 g, josta sokereita: 10 g
Kuituja: 2,5 g
Proteiini: 25 g
Suola: 1 g
Ainesosat: kokonaisia mustia papuja.
Allergeenit: Pakattu ympäristössä, joka sisältää pähkinöitä, gluteenipitoisia tuotteita, seesaminsiemeniä, vehnää, soijaa ja sinappia.
Säilytysolosuhteet: Säilytä huoneenlämmössä avaamattomana. Kun avattu, säilytä tiiviisti suljetussa astiassa kuivassa paikassa auringonvalolta suojattuna.
Parasta ennen: katso pakkaus