Napit ovat tärkkelystä, jota saadaan pesemällä napien murskattu ydin vedellä. Yhdestä saagosta saadaan 110-150 kg tärkkelystä. Sagaa käytetään jauhona vanukkaissa, puffeteissa, leivissä ja leivonnaisissa sekä sakeuttamisaineena. Esim, Sepik sepik-joen alueella Uudessa-Guineassa saago pannukakut ovat jokapäiväinen peruselintarvike, jota syödään usein kalan kanssa.
Todellinen saago (lat.Metroxylon sagu, engl.true sago palm) on palmujen heimoon kuuluva saago-suvun laji, joka on kotoisin Indonesiasta, Uudesta-Guineasta, Molukeilta ja Malesiasta.
Sagot ovat monirunkoisia, imukykyisiä palmuja, joiden jokainen runko kukkii kerran elinaikanaan ja kuolee hedelmien kypsyessä .
Sago on taloudellisesti erittäin tärkeä, sillä se on maailman tärkein sagon lähde.
Sagan tärkkelystä saadaan pesemällä se vedellä murskatusta sagon siemenestä. Yhdestä sagosta saadaan 110-150 kg tärkkelystä. Sagoa käytetään jauhona vanukkaissa, puffeteissa, leivissä ja sakeuttamisaineena. Esimerkiksi Sepik-joen alueella Uudessa-Guineassa saago pannukakut ovat päivittäinen peruselintarvike, jota syödään usein kalan kanssa.
Ravintoarvo 100 grammaa kohti:
Energia - 1461 kJ / 344 kcal
Proteiini - 0,2 g
Hiilihydraatti - 85,5 g
Rasva - 0,2 g