Perinteinen sulatettu lehmävoi, joka tunnetaan hyvin eteläaasialaisessa keittiössä. Nämä ovat:
- puhdistettu laktoosista ja kaseiinista
- soveltuu käytettäväksi korkeissa lämpötiloissa
- pähkinäinen maku ja pehmeä rakenne, helppo levittää
- orgaaninen alkuperä
Ghee valmistetaan sulattamalla tavallista lehmän voita. Voi erotetaan nestemäiseksi rasvaksi, maidon kiinteiksi aineiksi ja epäpuhtauksiksi. Erotettu maitojauhe ja epäpuhtaudet poistetaan, jolloin jäljelle jää vain puhdas rasva. Ghee on väriltään meripihkanväristä, ja siinä on mieto pähkinäinen maku.
Tärkeimmät edut:
Ghi sisältää vähän maitoproteiinia, joka on voimakas allergeeni. Tämän vuoksi ghee sopii laktoosille ja kaseiinille herkille henkilöille.
Tämä voi kestää lämpökäsittelyä korkean savupisteensä (250 °C) ansiosta. Sitä voidaan käyttää paistamiseen ja leivontaan korkeissa lämpötiloissa.
Puhdistettu ghee voi olla hyvä lisä moniin ruokavalioihin - keto-, paleo-, gluteenittomaan, ayurvediseen, whole 30- tai FODMAP-ruokavalioon.
Käyttösuositus: Voit käyttää sitä tavallisena voina paahtoleivillä, voileivillä tai ruoanlaitossa. Gheetä käytetään edelleen ayurvedisessa hieronnassa ja yrttivoiteiden pohjana palovammoihin ja ihottumiin.
Ravintosisältö (100 g): energia 2632 kJ / 635 kcal; rasvaa 50 g, josta tyydyttyneitä 7,0 g; hiilihydraattia 23 g, josta sokeria 0,3 g, kuitua 12 g, proteiinia 18 g, suolaa 0,03 g.
Ainesosat: Lehmävoi*.
* luomusertifioitu ainesosa.
Luomutuotesertifikaatti BG-BIO-22
Säilytysolosuhteet: Säilytä viileässä ja kuivassa paikassa. Säilytä jääkaapissa avattuna ja käytä enintään 2 kuukautta.
Alkuperämaa: Uganda / Intia / Etiopia
Nettomäärä: 270 g
Parasta ennen: Katso pakkaus
Valmistaja: Smart Organic AD, Bulgaria
ei EU
- −20%