Valkosipulia käytetään sekä kylmissä että lämpimissä ruokalajeissa.
Sitä voidaan lisätä aromaattisiin ruokiin, kuten valkosipulipatonkiin, valkosipulikastikkeisiin tai tzatzikiin.
Mausteena valkosipuli parantaa makua, ja se voidaan yhdistää paistettuihin ja haudutettuihin ruokiin, kalaan tai muhennoksiin.
Dehydratoidusta valkosipulista valmistetun valkosipulijauheen maku on vähemmän pistävä, aggressiivinen ja selvästi erilainen, ja siinä on vähemmän makeutta. Niitä käytetään esimerkiksi grillatun kanan, pastan ja pizzan kanssa, popcornin täytteenä, kaikenlaisen lihan maustamiseen ja erinomaisena vihannesten mausteena.
Valkosipulijauhe on sopiva vaihtoehto tuoreelle valkosipulille. Käytä 2 keskikokoisen tuoreen valkosipulinkynnen sijasta ½ teelusikallista. Sitä käytetään keittojen, liha- ja kasvisruokien maustamiseen silloin, kun tuoretta valkosipulia tarvitaan.
Ravintoarvo 100 g:aa kohti:
Energia: 331 kcal / 1384 kcal
Proteiini: 17 g
Rasvaa: 0,7 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja: 0,2 g
Hiilihydraattia: 73 g, josta sokeria: 2,4 g
Ravintokuitua: 9 g
Ainesosat: Kuivattu valkosipulijauhe.
Allergeenit: Pakattu ympäristössä, joka sisältää maapähkinöitä, seesaminsiemeniä, gluteenipitoisia tuotteita, vehnää, maitojauhetta, soijaa ja sinappia.
Säilytysolosuhteet: Säilytetään kuivassa, viileässä paikassa
Parasta ennen: katso pakkaus