Garam Masala -jauhetta saadaan sekoittamalla useita jauhettuja mausteita. Se tunnetaan yleisesti myös nimellä tulinen tai mausteinen mauste.
Se on hienovarainen sekoitus eri mausteita, ja se on erittäin suosittu intialaisessa keittiössä käytetty mauste.
Garam masala tarkoittaa hindiksi kirjaimellisesti "mausteisia mausteita", ja se on mausteinen intialainen maustesekoitus, joka koostuu kuminasta, korianterista, muskottipähkinästä, mustapippurista, kardemummasta, neilikasta, kanelitangosta ja laakerinlehdistä. Intialaisessa Garam Masalassa on mausteinen ja suolainen maku sekä lämmin aromi. Garam Masala on tärkeä ainesosa monissa intialaisissa ruokalajeissa, kuten kanatikka, kikhernecurry, lammasbalti, lammasdopiaza jne. Garam Masala -mausteet parantavat lihan makua ja aromia useissa erityyppisissä curryruoissa.
Garam masala sopii lähes kaikkiin ruokiin ja antaa niille erityisen tuoksuvan aromin, joka on tehnyt intialaisesta keittiöstä kuuluisan kaikkialla maailmassa. Voit yksinkertaisesti ripotella hieman päälle, kun ruokalaji on melkein valmis.
Ravintoarvo 100 g:
361 kcal
Rasvaa: 17,7 g, josta tyydyttynyttä rasvaa: 0,97 g
Hiilihydraatti: 57,85 g, josta sokeria: 1,38 g
Kuitua: 41,58 g
Proteiini: 13,44 g
Suola: 0,138 g
Ainesosat: korianteri, kumina, maustepippuri, muskottipähkinä, paprika, kardemumma, neilikka, fenkoli, laakerinlehti.
Allergeenit: Ainesosien kohdalla lihavoituna. Pakattu ympäristössä, joka sisältää maapähkinöitä, seesaminsiemeniä, gluteenipitoisia tuotteita, vehnää, maitojauhetta, soijaa ja sinappia.
Säilytysolosuhteet: Säilytä kuivassa, viileässä paikassa
Parasta ennen: katso pakkaus