Kuivattu kurkuma juuri, kokonainen, Sattva Foods, 50g
Tuotemerkki: Sattva Ayurveda
Džiovintos ciberžolės šaknys, nesmulkintos, Sattva Foods, 100g
  • Džiovintos ciberžolės šaknys, nesmulkintos, Sattva Foods, 100g
  • Džiovintos ciberžolės šaknys, nesmulkintos, Sattva Foods, 100g

Kuivattu kurkuma juuri, kokonainen, Sattva Foods, 50g

Tuotemerkki: Sattva Ayurveda

Se tuo ruokaan ihanan, puumaisen aromin, ja se sopii erityisesti dals-, riisi- ja kasvisruokien maustamiseen. Se on keskeinen ainesosa currysekoituksissa.

Useimmiten sitä suositellaan keitetyn riisin maustamiseen, mutta sitä suositellaan myös kala- ja liharuokiin, ja sitä voidaan lisätä jopa kastikkeisiin erilaisten salaattien kastikkeeksi. Salaattikastikkeissa sitä käytetään parhaiten mausteseoksen ainesosana.

Kaste (maku): mausteinen, karvas, kirpeä

Virya (vaikutus): lämmittävä

Vipaka (maku ruoansulatuksen jälkeen): mausteinen

Vaikutus tridoshaan: M ↓ P ↑ K ↓

Sopii käytettäväksi 2024-07-30 asti.

302 €

No reward points for this product.

Saatavuus: 36 yksikkö
Tuotekoodi: 5903794184022

Kurkumaa käytetään alkoholijuomien ja alkoholittomien juomien sekä makeisten valmistuksessa. Kurkumaa ei käytetä tuoreena vaan kuivattuna, kuorittuna ja jauhettuna. Kurkuma on maultaan pitkään inkivääriä muistuttavaa, virkistävää, aromaattista eikä mausteista. Keltainen kurkumajauhe on kaikkien intialaisten curryseosten tärkein ainesosa, ja kurkumaa käytetään joskus sahramin korvikkeena. Kurkumaa käytetään kananmunaruoissa, kastikkeissa, salaateissa, salaateissa, soseutetuissa keitoissa, ravuissa, hummereissa ja osterissa. Kurkuma parantaa kanaliemen makua.

Kuivaamisen jälkeen se jauhetaan. Jauheessa on miellyttävä myskinen tuoksu, mutta maku on mausteinen, joten annostelu on tehtävä varovasti. Kurkuma on peräisin Aasiasta, mutta sitä viljellään myös Amerikassa.

Kurkumaa suositellaan pääasiassa keitetyn riisin maustamiseen, mutta sitä suositellaan myös kala- ja liharuokiin, ja sitä voidaan lisätä jopa kastikkeisiin salaattien kastikkeeksi. Salaattikastikkeissa sitä käytetään parhaiten mausteseoksen ainesosana.

Jotkut kulinaristit ja maustemyyjät suosittelevat kurkumaa pastan värjäämiseen ja maustamiseen. Vaikka mauste on mausteinen, pienet määrät ovat riittävän neutraaleja ruokiin, ja säästeliäästi käytettynä se voi antaa ruokaan melko miedon ja herkän maun. Tämä mauste ei ole minkään kansalliskeittiön oma mauste, joten kokeile rohkeasti ja löydä uusia ja mielenkiintoisia makuja ruokiin.

Ingredients: hienojakoinen jauhamaton kurkuma-juuresta.

Allergeenit: pakattu ympäristössä, joka sisältää maapähkinöitä, seesaminsiemeniä, gluteenipitoisia tuotteita, vehnää, maitojauhetta, soijaa ja sinappia.

Alkuperämaa: Intia

Säilytysolosuhteet: Säilytetään kuivassa, viileässä paikassa

Nettosisältö: 50g

Parasta ennen: katso pakkaus

Alkuperämaa:
Intia
Valmistusmaa:
Intia
Paino / määrä:
50 g
AyurMarket.fi suosittelee
Kaikki tuotteet
Out of stock
Vegaani Vegaani
Nolla jätettä Nolla jätettä
1327 €
Out of stock
Out of stock