Punaiset linssit dal- ja levitteiden sekä muiden ruokien valmistukseen.
Laadukas kasviproteiinin lähde.
Punaiset linssit ovat peräisin Turkista, mutta ne ovat olennainen osa intialaista keittiötä. Niissä on runsaasti vitamiineja, kuitua, proteiinia ja kivennäisaineita, kuten seleeniä, sinkkiä, fosforia ja rautaa. Linssit ovat luonnostaan gluteenittomia.
Punaiset linssit ovat täysipainoinen proteiini, ja ne ovat erittäin suosittuja kasvissyöjien ja vegaanien keskuudessa, jotka korvaavat niillä mielellään lihaa.
Linsseillä ei ole kuorta, joten ne eivät aiheuta turvotusongelmia kuten muut linssityypit. Lisäksi niitä ei tarvitse liottaa etukäteen, ja ne voidaan helposti keittää ja sekoittaa tasaiseksi puuroksi.
Punaiset linssit sopivat erinomaisesti kastikkeiden sakeuttamiseen, suolakurkkujen korvaamiseen ja herkullisten maukkaiden levitteiden valmistamiseen. Niitä voidaan käyttää lämpimien ja kylmien salaattien tai paahdettujen vihannesten mausteena. Niistä voidaan valmistaa keittoa. Ne sopivat suolaisiin pannukakkuihin, voit esimerkiksi sekoittaa niihin kananmunaa tai juustoraastetta ja paistaa ne pannulla.
Suositeltu kulutus:
Huuhtele punaiset linssit vedellä ja lisää ne kattilaan. Peitä linssit vedellä 1:2 (yksi kupillinen linssejä kahteen kuppiin vettä). Keitä kattamattomassa kattilassa noin 7-12 minuuttia. Punaiset linssit muuttuvat hieman keltaisiksi, kun ne ovat kypsiä. Lisää suola ja sekoita.
Ainesosat: Linssejä: 1. Linssejä: 1. Linssejä: 2.
Pakattu ympäristössä, jossa pakataan pähkinöitä, gluteenipitoisia tuotteita, seesaminsiemeniä, vehnää, soijaa ja sinappia.
Ravintosisältö (100 g): Energiaa: 954/318 kcal; rasvaa: 1,3 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja: 0,1 g; hiilihydraatteja: 56,3 g, josta sokereita: 0,1 g; proteiinia: 23,8 g; suolaa: 0,0 g; kuituja: 5,0 g
Säilytysolosuhteet: Säilytetään avaamattomana huoneenlämmössä. Kun se on avattu, säilytä tiiviisti suljetussa astiassa kuivassa paikassa auringonvalolta suojattuna.
Nettosisältö: 500 g
Säilyvyysaika: ks. pakkaus
Alkuperä: Intia