Paahdettuja kikherneitä pidetään maukkaina ja erittäin terveellisinä, koska ne sisältävät runsaasti tärkeitä proteiineja.
Intiassa ja Pakistanissa niitä syödään välipalana, ja niiden korkean kuitupitoisuuden ansiosta ne pitävät kylläisen olon yllä pitkään.
Ne ovat erityisen maukkaita Goll Gappas -annoksessa tai yksinkertaisesti suolalla tai sokerilla sekoitettuina.
Daria eli paahdetut kikherneet saadaan nimensä mukaisesti paahtamalla ja halkaisemalla keltaisia kikhernejä. TRS Daria on suolaamatonta. Paahdettuja halkaistuja kikherneitä käytetään monissa ruokalajeissa, erityisesti eteläintialaisissa resepteissä, kuten kookos-chutneyssä.
Chana Dal - joka tunnetaan myös nimellä Channa Dal - on rikottuja kikherneitä, jotka sopivat erityisesti täyteläisten dalien valmistukseen.
Chana Dall on erinomainen energian, proteiinin ja kuitujen lähde, jossa on hyvin vähän rasvaa tai sokeria. Siksi se sopii erityisen hyvin tasapainoiseen ja terveelliseen kasvisruokavalioon.
Valmistus/käyttö: Pese Chana Dall huolellisesti ennen keittämistä ja liota yön yli (vähintään 2-3 tuntia). Kypsennysaika on noin 30-60 minuuttia.
Ravintoarvo 100 grammaa kohti:
Energiaa / kaloreita: 1675kJ / 400kcal
Rasva: 7,9 g, josta tyydyttynyttä rasvaa: 1,1 g
Hiilihydraatit: 55,2 g, josta sokereita: 3,1 g
kuituja: 15,5 g
Proteiini: 22,1 g
Suola: 0 g
Ainesosat: paahdetut Chana Dall (halkaistut keltaiset kikherneet).
Allergiatiedot: Saattaa sisältää pieniä määriä maapähkinöitä, pähkinöitä, seesamia, soijaa, gluteenia, laktoosia ja sinappia
Säilytysolosuhteet: Säilytä viileässä ja kuivassa paikassa. Kun tuote on avattu, se suositellaan siirrettäväksi ilmatiiviiseen astiaan
Valmistaja: TRS Wholesale Co.Ltd. Southall, Middlesex, Yhdistynyt kuningaskunta