Asafoetida on Pakistanin alkuperäiskasvin pihka, joka sisältää disulfideja ja foetideja, ja sen pitäisi kuulua jokaisen keittiön maustehyllyyn. Se yhdistetään yleensä inkivääriin, kardemummaan ja vuorisuolaan, ja sitä on saatavana jauheena tai tahnana. Sitä käytetään myös sipulin ja valkosipulin korvikkeena (tai maun täydentäjänä).
Asafoetidalla on voimakas, valkosipulia muistuttava haju. Siksi Asafoetidaa on suositeltavaa käyttää pieniä määriä ja säilyttää se ilmatiiviissä astiassa. Säästeliäästi käytettynä se antaa erityisen maun eksoottisiin ruokiin. Toisin kuin valkosipulilla, asafoetidalla ei ole tamasia (negatiivista) vaikutusta aisteihin ja mieleen. Ayurvedan mukaan se vahvistaa ruoansulatuksen tulta Agnia ja rauhoittaa Vata-elementtiä (ilma/eetteri).
Asafoetida sopii erinomaisesti curryihin ja Dal-ruokiin intialaisessa ja aasialaisessa keittiössä. Sarviapilan lisääminen täydentää makua täydellisesti.
Intiassa asafetidaa käytetään laajalti. Se on olennainen ruoka-aine, ja vaikeammin sulavat ruoat, kuten palkokasvit tai perunat, tulisi aina valmistaa sen kanssa. Asafetida maistuu mausteiselta ja tuliselta, lisää ruokahalua, sytyttää ruoansulatuskanavan palon, virkistää, ja sen käyttö ruoassa estää kaasujen kertymistä suolistoon eli ilmavaivoja ja helpottaa ruoansulatusta.
Ayurveda antaa asafetidalle voimakkaimmat antimikrobiset ja bakteereja tuhoavat ominaisuudet.
Ainesosat: orgaaninen asafeedita (30 %), orgaaninen sarviapila (70 %).
Kaikki ainesosat ovat peräisin sertifioiduilta luomutiloilta.
Pakattu ympäristössä, jossa ei ole gluteenia sisältäviä tuotteita, pähkinöitä.
Säilytysolosuhteet: Säilytä huoneenlämmössä avaamattomana. Kun avattu, säilytä tiiviisti suljetussa astiassa kuivassa paikassa, suojattuna auringonvalolta.
Alkuperämaa: EU:n ulkopuolinen maa
Nettosisältö: 100 g
Parasta ennen: Katso pakkaus
Valmistaja: Cosmoveda, Saksa