Se tuo ruokaan ihanan, puumaisen aromin, ja se sopii erityisesti dals-, riisi- ja kasvisruokien maustamiseen. Se on keskeinen ainesosa currysekoituksissa.
Useimmiten sitä suositellaan keitetyn riisin maustamiseen, mutta sitä suositellaan myös kala- ja liharuokiin, ja sitä voidaan lisätä jopa kastikkeisiin erilaisten salaattien kastikkeeksi. Salaattikastikkeissa sitä käytetään parhaiten mausteseoksen ainesosana.
Kaste (maku): mausteinen, karvas, kirpeä
Virya (vaikutus): lämmittävä
Vipaka (maku ruoansulatuksen jälkeen): mausteinen
Vaikutus tridoshaan: M ↓ P ↑ K ↓
Kuivaamisen jälkeen se jauhetaan. Jauheessa on miellyttävä myskinen tuoksu, mutta maku on mausteinen, joten annostelu on tehtävä varovasti. Kurkuma on peräisin Aasiasta, mutta sitä viljellään myös Amerikassa.
Kurkumaa suositellaan pääasiassa keitetyn riisin maustamiseen, mutta sitä suositellaan myös kala- ja liharuokiin, ja sitä voidaan lisätä jopa kastikkeisiin salaattien kastikkeeksi. Salaattikastikkeissa sitä käytetään parhaiten mausteseoksen ainesosana.
Jotkut kulinaristit ja maustemyyjät suosittelevat kurkumaa pastan värjäämiseen ja maustamiseen. Vaikka mauste on mausteinen, pienet määrät ovat riittävän neutraaleja ruokiin, ja säästeliäästi käytettynä se voi antaa ruokaan melko miedon ja herkän maun. Tämä mauste ei ole minkään kansalliskeittiön oma mauste, joten kokeile rohkeasti ja löydä uusia ja mielenkiintoisia makuja ruokiin.
Ingredients: hienojakoinen jauhamaton kurkuma-juuresta.
Allergeenit: pakattu ympäristössä, joka sisältää maapähkinöitä, seesaminsiemeniä, gluteenipitoisia tuotteita, vehnää, maitojauhetta, soijaa ja sinappia.
Alkuperämaa: Intia
Säilytysolosuhteet: Säilytetään kuivassa, viileässä paikassa
Nettosisältö: 50g
Parasta ennen: katso pakkaus