Juodoji druska (Kala Namak), Govinda, 150 g
Tuotemerkki: Govinda
Juodoji druska (Kala Namak), Govinda, 150 g
  • Juodoji druska (Kala Namak), Govinda, 150 g

Juodoji druska (Kala Namak), Govinda, 150 g

Tuotemerkki: Govinda

Ayurvedisessa perinteessä ayurvedista peräisin olevaa mustaa suolaa, joka tunnetaan myös nimellä Kala Namak, kuumennetaan useita tunteja raskaissa saviastioissa yhdessä arvokkaiden ayurvedisten hedelmien Haritakin ja Amlan kanssa.

Prosessin aikana suola imee itseensä hedelmien arvokkaan sisällön ja muuttuu punaisen, ruskean ja rikkipitoisen hajuisen suolan kiteiksi. Ayurvedinen musta suola on erinomainen ainesosa ja lisuke kaikenlaisiin aasialaisiin ruokiin, ja kun sitä käytetään oikeissa annoksissa, se parantaa minkä tahansa ruokalajin makua.

507 €

No reward points for this product.

Saatavuus: Šiuo metu išparduota
Tuotekoodi: 10725/2
Šiuo metu išparduota


Kala Namak -mustasuola on vulkaaninen vuorisuola, jota on käytetty muinaisessa Intiassa ja muissa Aasian maissa.Tämäntyyppinen suola on väriltään ruskeanharmaa (joskus harmaanruskea tai tumman violetti) ja sen pistävä haju muistuttaa keitettyjä kananmunia. Se maistuu suolaiselta, mutta sen vahvuus eroaa tavallisesta suolasta, ja se tuo ruokiin keitettyjen munien makua.

Mustaa suolaa käytetään laajalti intialaisessa keittiössä, mutta sitä voidaan käyttää myös muissa ruokalajeissa, joissa se antaa ainutlaatuisen ja omaperäisen maun. i löytyy Intiasta, ja sitä käytetään laajalti mausteena intialaisessa keittiössä. Mustaa suolaa käytetään salaateissa, chaateissa (intialainen ruokalaji), raitasissa (intialainen ruokalaji) ja monissa muissa mausteisissa intialaisissa ruokalajeissa.

Jauhetulla mustalla suolalla on kaunis vaaleanpunainen väri, mutta kun se lisätään kuumaan ruokaan, se muuttuu mustaksi, mistä nimi musta suola johtuu.

Rautasulfaatti antaa mustalle suolalle sen tumman violetin sävyn. Vetysulfaatti antaa ruokiin erityisen suolaisen aromin ja maun.

Mustaa suolaa louhitaan muinaisista tulivuorista, ja sitä käytetään laajalti Intian, Pakistanin, Japanin, Ranskan ja Etelä-Aasian keittiöissä.

Se sopii erinomaisesti kaikkiin urheilulajeihin ja rasittavaan liikuntaan. Normaali määrä mustaa suolaa ei sido vettä kehoon ja laskeutuu paljon harvemmin niveliin.

Kala namak -suolaa arvostetaan kasvis- ja vegaanikeittiössä erityisesti silloin, kun halutaan antaa kananmunan makua ruokiin, kuten tofuun tai salaatteihin.

Mustalla suolalla, joka lisätään smetanaan, saadaan majoneesin makuisia kastikkeita. Se sopii täydellisesti tuoreiden salaattien, alkupalojen, paahdettujen pähkinöiden, jogurttikurkkujen ja raitojen (kylmien hampurilaisten ja valkosekoitusten välimuoto), hedelmächutneyn (lisukkeiden) ja masalien (mausteseosten) maustamiseen.

Musta suola sopii hyvin jogurtin ja juuston, vesimelonin ja mangojen kanssa.

Ayurvedassa musta suola luokitellaan lämmittäväksi mausteeksi, jolla on tulta lämmittävä vaikutus, laksatiivisia ja antiseptisiä ominaisuuksia. Se lisää pita- ja kapha-arvoja ja vähentää vata-doshaa. Sitä käytetään ilmavaivojen ja vatsavaivojen (vähentää vatsahappojen vapautumista) ja kilpirauhasen toiminnan hoitoon, ja sitä käytetään ruoansulatuksen parantamiseen, suoliston peristaltiikan vahvistamiseen, kaasujen kertymisen vähentämiseen suolistossa, anemian (anemia) hoitoon ja näkökyvyn parantamiseen. Ayurveda suosittelee, että mustaa suolaa olisi säilytettävä jokaisessa kodin lääkekaapissa.

Sinuiitin aiheuttamiin päänsärkyihin sekoita puoli teelusikallista mustaa suolaa puoleen lasilliseen lämmintä vettä ja tiputa 5 tippaa kumpaankin sieraimeen.

Kuivumiseen juo lasillinen vettä, jossa on ripaus mustaa suolaa ja puoli teelusikallista sitruunamehua.

Kurkkukipuun auttaa kurlaus, jossa on puoli teelusikallista mustaa suolaa, teelusikallinen kurkumaa ja lasillinen kuumaa vettä.

Ainesosat: mustasuola, haritakin siemenet.

Säilytysolosuhteet: Säilytä huoneenlämmössä avaamattomana. Kun se on avattu, säilytä tiiviisti suljetussa astiassa kuivassa paikassa auringonvalolta suojattuna.

Alkuperämaa: EU/ei-EU

Nettomäärä: 150 g

Parasta ennen: katso pakkaus

Valmistaja: Govinda Natur GmbH, Saksa

Vaikutukset Vata-doshaan
Vähentää
Vaikutukset Pita doshaan
Didina
Vaikutukset Kapha-doshaan
Didina
Alkuperämaa:
ES
ei EU
Valmistusmaa:
Saksa
Paino / määrä:
150 g
AyurMarket.fi suosittelee
Kaikki tuotteet
Out of stock
Out of stock
Ei lisättyä sokeria Ei lisättyä sokeria
Vegaani Vegaani
Gluteeniton Gluteeniton
Kasviperäinen ravintolisä Kasviperäinen ravintolisä
Out of stock
  • −30%
Vegaani Vegaani
Gluteeniton Gluteeniton
Orgaaninen Orgaaninen
352 €
5,02 €