Se on durumvehnästä valmistettu karkea, vaaleankeltainen jauho, jota käytetään perinteisen pastan valmistukseen. Sitä voidaan käyttää myös pizza-, leipä- ja keksitaikinaan.
Intialaiset ja pakistanilaiset makeiset valmistetaan usein mannasta. Se on erittäin miedon makuinen, ja sitä käytetään joskus yhdessä muiden jauhojen kanssa pakistanilaisen leivän (roti) valmistukseen.
Se on durumvehnästä valmistettu karkea, vaaleankeltainen jauho, jota käytetään perinteisen pastan valmistukseen. Sitä voidaan käyttää myös pizzan, leivän ja keksien taikinan sekä gnocchien valmistukseen. Termi viittaa brittiläiseen maitovanukkaaseen, jossa jauhot kypsennetään perusteellisesti ja makeutetaan sokerilla. Tämä ruokalaji tarjoillaan hunajaa, hilloa tai tuoreita tai kuivattuja hedelmiä tihkuttelemalla.
TRS mannasuurimot ovat durumvehnän karkeasti jauhettua keskiosaa. Mannaa käytetään pastan, aamiaismurojen, vanukkaiden ja couscousin valmistukseen. Mannasta valmistetaan myös intialaisia makeita ruokia, kuten Halwaa ja Kesaria, sekä suolaisia ruokia, kuten Rava Dosa, Rava Idli ja Upma.
Ravintoarvo 100 grammaa kohti:
Energia/kalorit: 1493kJ/352kcal
Rasva: 3,2 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja: 0 g
Hiilihydraatti: 65,8 g, josta sokereita: 4,2 g
Kuitua: 0 g
Proteiini: 15 g
Suola: 0 g
Ainesosat: durumvehnäjauho (mannasuurimot)
Säilytä viileässä ja kuivassa paikassa tiiviisti suljetussa astiassa.