Keltaiset halkaistut herneet ovat palkokasvi, jota käytetään usein intialaisessa keittiössä.
Intiassa niitä käytetään usein lisäkkeenä Dalin (dhal), kurkumalla maustetun linsseistä tai halkaistuista herneistä valmistetun puuron, lisäkkeenä.
Keltaisia halkaistuja herneitä voidaan keittää ja murskata keittoja ja daleja varten. Perinteisissä eurooppalaisissa ruokalajeissa herneistä ja kinkusta valmistetaan hernepuddingia. Keltaisia halkaistuja herneitä käytetään usein myös daleissa (intialaisissa ruokalajeissa, jotka valmistetaan erilaisista palkokasveista).
Keltaiset halkaistut herneet ovat ravitsevia ja täyttäviä, ja ne voivat olla lohduttavaa lämmintä ruokaa kylmänä talvipäivänä.
Keltaisia halkaistuja herneitä kutsutaan usein keltaisiksi linsseiksi. Erikoisen makunsa ansiosta kasvissyöjät ja vegaanit voivat käyttää niitä myös lihan korvikkeena.
Ravintoarvo 100 g:
Energia: 440 kj / 105 kcal
Rasva: 0,4 g
Hiilihydraatti: 12,8 g, josta sokeria 2,9 g
Kuitua: 8,3 g
Proteiini: 8,3 g
Ainesosat: keltaiset halkaistut herneet
Allergeenit: Tuotteet voivat sisältää seuraavia aineita: vehnää, soijaa, pähkinöitä, sinappia ja muita valmistusprosessista johtuvia epäpuhtauksia.
Säilytys: Säilytä puhtaassa ja kuivassa paikassa.