Tuoreet kyyhkysenherneet maistuvat pähkinäisiltä ja ovat rakenteeltaan rapeita.
Kyyhkyherneet (Cajanus cajan), jotka tunnetaan Jamaikalla myös nimillä red grams, turu, gung herne, gung herne, gung herne, gunga herne, ovat monivuotisia palkokasveja, jotka kuuluvat Fabaceae-heimoon.
Konservoidut keitetyt Gungo-herneet, joiden tieteellinen nimi on "Cajanus cajan". Gungo-herneet ovat palkokasveja. Keitetyt gungo-herneet sekoitetaan usein muihin viljoihin, kuten maissiin tai durraan, tai jauhetaan jauhoksi ja käytetään leivän leivontaan. Niiden maku on varsin erikoinen, minkä vuoksi niitä yhdistetään niin usein ruoanlaitossa, mutta niiden hyödyt ovat kiistattomat, minkä vuoksi ne ovat niin suosittuja kaikkialla maailmassa.
Yksi kupillinen purkitettuja keitettyjä Gungo-hernejä sisältää 11 g proteiinia. Proteiini on välttämätöntä normaalille kasvulle ja kehitykselle, sillä se on kaikkien solujen, kudosten, lihasten ja luiden rakennusaine.
Ne sisältävät kohtuullisesti kaloreita ja niissä on hyvin vähän kolesterolia ja tyydyttyneitä rasvoja.
Ravintoarvo (100 g):
Kcal: 199 kJ / 48 kcal
Rasva 0,8 g
Hiilihydraattia 7,9 g, josta sokeria 0,7 g
Ravintokuitua 6,2 g
Proteiinia 0,76 g
Suola 0,14 g
Ainesosat: kyyhkysenherneet Gungo, vesi, suola, askorbiinihappo.
Valmistaja: TRS Wholesale Co. LTD., Yhdistynyt kuningaskunta
Säilytysolosuhteet: Säilytä kuivassa, viileässä paikassa.