Asafetida Ferula ja sarviapila, jauhettu, Classic Ayurveda, 70 g
Tuotemerkki: Classic Ayurveda
Asafetida (kvapioji ferula) ir ožragė, malta, Classic Ayurveda, 70 g
  • Asafetida (kvapioji ferula) ir ožragė, malta, Classic Ayurveda, 70 g

Asafetida Ferula ja sarviapila, jauhettu, Classic Ayurveda, 70 g

Tuotemerkki: Classic Ayurveda

Asafetida - Ferula scented - Ferula asafetida-kasvin juurien aromaattinen pihka muistuttaa hajultaan ja maultaan valkosipulia . Ei sisällä riisi- ja vehnäjauhon epäpuhtauksia.

507 €

No reward points for this product.

Saatavuus: Šiuo metu išparduota
Tuotekoodi: 18081
Šiuo metu išparduota


Ferulan (tunnetaan myös nimellä Asafetida) mausteinen, ainutlaatuinen maku ja aromi tuovat ruokiin ainutlaatuisen aromin jo pienelläkin ripausella.

Tämä korostuu erityisesti silloin, kun se ensin paistetaan kuumassa gheessä tai öljyssä. Paahdettuna muiden mausteiden kanssa se sopii erinomaisesti linssi- ja vihanneskeittojen sekä mausteisten hedelmäkastikkeiden maustamiseen.

Liettuassa yleisimmin käytetty seos on asafetida riisijauhon ja kurkuman kanssa. Jos käytät puhdasta, käytä puolet vähemmän. Asafetidan aromi muistuttaa toisaalta voimakkaan makuista fermentoitua juustoa, ehkä hieman mustaa tryffeliä, toisaalta sipulia ja valkosipulia. Asafetidan tuoksu on lähellä sipuliperhettä sen rikkiyhdisteiden eli samojen eteeristen öljyjen sekä asafetidalle ominaisten di-, tri- ja tetrasulfidien ansiosta.

Asafetidan esiintyminen elintarvikkeissa jäljittelee kananmunia, valkosipulia, sipulia, lihaa, tryffeleitä (sieniä). Asafetidaa käytetään yleensä hyvin pieninä määrinä antamaan suolaisten, mausteisten ja joskus makeidenkin ruokien maku. Kun ruoanlaitossa käytetään asafetidaa, otetaan hieman sen jauhetta ja paahdetaan sitä muutaman sekunnin ajan kuumassa rasvassa yhdessä muiden mausteiden kanssa, ennen kuin se lisätään ruokaan. Lisää asafetidaa palkokasveihin ja perunoihin, riisiin, sekoitettuihin kasvisruokiin ja leivottuihin välipaloihin. Koska puhtaan, riisijauhoon sekoittamattoman asafetidan aromi on paljon kirpeämpi ja voimakkaampi kuin kaupallisesti saatavilla olevien jauhoseosten aromi, käytä sitä ruokalajissa puolet vähemmän.

Intiassa asafetidaa käytetään hyvin laajalti. Se on olennainen ruoka-aine, ja vaikeammin sulavia ruokia, kuten palkokasveja tai perunoita, tulisi aina valmistaa sen kanssa. Asafetida maistuu mausteiselta ja tuliselta, lisää ruokahalua, sytyttää ruoansulatuksen paloa, virkistää, ja sen käyttö ruoassa estää kaasujen kertymistä suolistoon eli ilmavaivoja ja helpottaa ruoansulatusta.

Ayurveda antaa asafetidalle voimakkaimmat antimikrobiset ja bakteereja tuhoavat ominaisuudet.

Tämän kaakkoisaasialaisen mausteen pitäisi löytyä jokaisesta keittiöstä. Sitä käytetään pääasiassa yhdessä inkiväärin, kardemumman ja vuorisuolan kanssa. Sitä on saatavana jauheena tai tahnana.

Voimakkaan valkosipulin hajun vuoksi asafetida kannattaa säilyttää ilmatiiviissä, suljetussa astiassa. Toisin kuin valkosipulilla, sillä ei ole tamasiivista (tylsistävää) vaikutusta mieleen ja aisteihin. Ayurvedan mukaan asafetida vahvistaa agnia (ruoansulatuksen tulta) ja rauhoittaa Vata-doshaa (ilma/eetterielementti).

Ayurvedan mukaan sarviapila vahvistaa agnia (ruoansulatuksen tulta) ja stimuloi lisäksi Pita doshaa (tuli/vesielementti). Sarviapilan siemenillä on hieman karvas maku, eikä niitä tulisi käyttää raskauden aikana.

Tinapurkki, jossa on suuret ja pienet reiät.

Ainesosat: asafetida (30 %)*, sarviapila (70 %)*.

* Luomutiloilta

Alkuperämaa

Allergeenit: lihavoitu.

Säilytysolosuhteet: Säilytä kuivassa, viileässä paikassa

Nettosisältö: 70 g

Parasta ennen: katso pakkaus

Valmistaja: AMLA Natur Vertriebs GmbH, Saksa

Alkuperämaa:
Intia
Valmistusmaa:
Saksa
Paino / määrä:
70 g
AyurMarket.fi suosittelee
Kaikki tuotteet
Out of stock
Out of stock
  • Uusi
Out of stock