Chili on keskeinen ainesosa intialaisessa keittiössä. Chili on suosittu mauste, joka on monien intialaisten curryjen, keittojen ja kastikkeiden perusta. Chili on myös ainesosa, jota käytetään yleisimmin jauhettuna tunnetuissa ruokalajeissa.
Chiliä lisätään kasvisruokiin, riisiin, perunamuusiin ja palkokasveihin. Chiliä suositellaan käytettäväksi yhdessä mausteiden, kuten korianterin, fenkolin, kurkuman, kardemumman ja kuminan kanssa, sillä chili tekee ruoasta mausteisen ja kirpeän, kun taas muut (vähemmän mausteiset) mausteet tekevät ruoasta aromaattisen. Monet ihmiset väärinkäyttävät punapippuria, käyttävät sitä mausteena ja lisäävät sitä valmisruokiin. Toisin kuin mustapippuri, chili on lisättävä ruoanvalmistuksen yhteydessä (yleensä alussa tai 5-10 minuuttia ennen ruoanvalmistusta). Niitä lisätään myös kaikenlaisiin kala- ja liharuokiin.
Chili voi lisätä houkuttelevaa väriä ja makua sekä maustetta mihin tahansa ruokaan. Chiliä, jonka hedelmiä on eri kokoisia, muotoisia ja värisiä, kutsutaan luonnon ihmeeksi. Se saa punaisen värinsä kapsantiinipigmentistä. Intia on ainoa maa, jossa on runsaasti erilaisia laatutuotteita. Jauhetut chilit valmistetaan puhtaasta mausteesta, joka on täynnä aromia ja makua. Sopii kasvissyöjille.
Kaikki ayurveda-käytössä käytettävät kapsantiinia sisältävät chilipaprikat ovat peräisin Amerikan trooppisilta alueilta, ja niitä viljellään pääasiassa Afrikassa ja Keski-Intiassa.
Chilipippureita käytetään stimuloimaan ruoansulatuskanavan mehujen ja entsyymien eritystä (vahvistamaan ruoansulatuskanavan rauhasta - Agni).
Ingredients: murskattu chilipippuri (jauhettu).
Allergeenit: pakattu ympäristössä, joka sisältää maapähkinöitä, seesaminsiemeniä, gluteenipitoisia tuotteita, vehnää, maitojauhetta, soijaa ja sinappia.
Alkuperämaa: Intia
Säilytysolosuhteet: Säilytetään kuivassa, viileässä paikassa
Nettosisältö: 100 g
Parasta ennen: katso pakkaus