Mustapippuri on luultavasti maailman suosituin mauste. Näillä mustapippurin jyvillä on omaleimaisen raikas ja mausteinen maku. Ne voidaan jauhaa ja ne soveltuvat myös ruokien maustamiseen.
Kaste (maku): mausteinen
Virya (vaikutus): lämmittävä
Vipaka (maku ruoansulatuksen jälkeen): mausteinen
Vaikutus tridoshaan: V ↓ P ↑ K ↓
Mustapippuri on luultavasti maailman suosituin mauste. Näillä mustapippurin jyvillä on ominainen raikas ja mausteinen maku. Ne voidaan jauhaa ja ne soveltuvat myös ruokien maustamiseen.
Jauha ne pippurimyllyssä tai mausta ruokia jauhamattomalla mustapippurilla.
Kiipeilevän trooppisen Piper nigrum -kasvin siemenet. Yksi maailman käytetyimmistä mausteista. Se tekee ruoasta mausteisen ja edistää muiden mausteiden tavoin ruoansulatusta.
Mustapippuri on hedelmä, joka poimitaan kypsymättömänä ja kuivataan tietyssä lämpötilassa. Näissä olosuhteissa vihreä paprika muuttuu entsyymien vaikutuksesta mustaksi, aivan kuten teelehdet.
Jos kypsymättömät paprikat kuivataan nopeasti korkealla lämmöllä nuotiolla, marinoidaan suolavedessä tai kuivataan, käymisprosessi pysähtyy ja paprikat pysyvät vihreinä. Vihreät paprikat ovat vähemmän mausteisia ja aromikkaampia.
Kypsää punaista paprikaa ei voi kuivata kuten mustaa paprikaa, koska se sisältää runsaasti sokeria. Hedelmien pintakerros kuoritaan kuitenkin mekaanisesti pois, kun niitä on liotettu vedessä muutaman päivän ajan, ja loput kuivataan. Valkopippuri ei siis koostu koko hedelmästä vaan ainoastaan siemenestä (nukleoli), on väriltään kermanvalkoinen, hyvin mausteinen ja vähemmän aromaattinen kuin mustapippuri.
Ainesosat: mustapippurit.
Allergeenit: pakattu ympäristössä, joka sisältää maapähkinöitä, seesaminsiemeniä, gluteenipitoisia tuotteita, vehnää, maitojauhetta, soijaa ja sinappia.
Alkuperämaa: Intia
Säilytysolosuhteet: Säilytetään kuivassa, viileässä paikassa
Nettosisältö: 100 g
Parasta ennen: katso pakkaus