Culinary Matcha vihreä tee, luomu, Artisan Tea, 50g
Kulinaarinen matcha on hieman huonompi luokka kuin seremoniallinen matcha.
Se on yleensä halvempaa, ja se on tarkoitettu lisättäväksi latteihin, smoothieihin, leivonnaisiin ja muihin resepteihin.
Kulinaarisen luokan matchalla on taipumus olla voimakkaampi, vähemmän hienovarainen maku, joka sekoittuu muihin ainesosiin.
Matcha on vihreän teen lehdistä valmistettu hienojakoinen jauhe. Sen väri on kirkkaan smaragdinvihreä ja maku runsaan kasviperäinen. Teekasvit, joista matcha valmistetaan, varjostetaan viimeiset viikot ennen sadonkorjuuta, jolloin saadaan tummanvihreitä teelehtiä, joissa on enemmän klorofylliä, kofeiinia ja l-Teaniinia. Korjatut teelehdet höyrytetään hapettumisprosessin pysäyttämiseksi. Sen jälkeen ne jauhetaan hienoksi jauheeksi kivien avulla ja pakataan myyntiin.
Kulinaarinen matcha on hieman alempi laatuista matchaa kuin seremoniallinen matcha. Se on yleensä halvempaa, ja se on tarkoitettu lisättäväksi latteihin, smoothieihin, leivonnaisiin ja muihin resepteihin. Kulinaarisen luokan matchassa on yleensä voimakkaampi ja vähemmän hienovarainen maku, joka sekoittuu paremmin muiden ainesosien kanssa.
Käyttö ja valmistelu: Hauduta 4 grammaa teetä 200 ml:ssa vettä 95ºC:ssa 5-10 minuuttia.
Ainesosat.