Jaggeri on muutakin kuin pelkkä makeutusaine. Intiassa sitä pidetään erityisen arvokkaana elintarvikkeena. Jaggeria käytetään sen karamellimaisen ja hedelmäisen maun vuoksi, ja sitä käytetään usein kuumissa ja kylmissä juomissa, makeisissa ja intialaisissa ruokalajeissa.
Jaggery on perinteinen puhdistamaton sokeri, jota käytetään yleisesti Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Tätä sokerityyppiä valmistetaan tiivistämällä sokeriruo'on mehu valuttamatta melassia (ruskeaa sokerisiirappia) ja erottelematta sokerikiteitä. Puhdistamaton ruokosokeri on vähemmän makeaa kuin tavallinen puhdistettu sokerimme, koska se sisältää makeuttamattomia epäpuhtauksia. Puhdistamaton sokeri on terveellisempää kuin puhdistettu puhdistettu sokeri. Se säilyttää myös jonkin verran mineraalisuoloja, eikä tämän sokerin valmistusprosessissa käytetä ylimääräisiä kemiallisia lisäaineita. Puhdistamaton sokeri kulkeutuu verenkiertoon hitaammin ja tasaisemmin, joten verensokeriarvot eivät nouse yhtä jyrkästi.
Jaggery on raakasokeri, joka valmistetaan ruokomelassista, ja se sisältää runsaasti mineraaleja, vitamiineja ja hivenaineita. Ayurvedinen klassikko!
Jaggery on enemmän kuin pelkkä makeutusaine. Intiassa sitä pidetään erityisen arvokkaana elintarvikkeena. Jaggeria käytetään sen karamellimaisen ja hedelmäisen maun vuoksi, ja sitä käytetään usein kuumissa ja kylmissä juomissa, makeisissa ja intialaisissa ruokalajeissa.
Keskiruskeaa, vaaleampaa väriä. Kaikki ainesosat ovat peräisin sertifioiduilta luomutiloilta.
Ainesosat: puhdas ruokosokeri*
*valvotusta luomutuotannosta
Ravintosisältö 100 g:aa kohden:
Energia: 1491 kJ / 356 kcal
Rasvaa: 0 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja: 0 g
Hiilihydraattia: 87,9 g, josta sokeria: 80 g
Proteiinia: 0,9 g
Suola: 0 g
Säilytysolosuhteet: Säilytä viileässä ja kuivassa paikassa.
Alkuperä: EU:n ulkopuolinen maatalous (Intia)
Valmistaja: Cosmoveda, Saksa
- −40%