Kuivattu valkosipulijauhe antaa ruokiin upean aromin ja maun. Sopii kaikkiin ruokiin, joissa käytetään tuoretta valkosipulia.
Maku: kirpeä, karvas, makea, kirpeä, suolainen.
Virya: lämmin.
Vipaka: mausteinen.
Vaikutus tridoshaan: V ↓ P ↑ K ↓
Valkosipulin ravitsemukselliset ja hyödylliset ominaisuudet johtuvat sen erittäin rikkaasta kemiallisesta koostumuksesta. Siinä on paljon vähemmän vettä (60-64 %) kuin muissa vihanneksissa ja enemmän hiilihydraatteja (yli 20 %) ja typpiyhdisteitä (noin 7 %) kuin sipulissa. Kuitupitoisuus on 0,7 %. Valkosipulin sipulien kuiva-ainepitoisuus on 35-42 %, mikä johtuu niiden suuresta inuliinipitoisuudesta (20-27 %), joka muuttuu vatsahappojen vaikutuksesta fruktoosiksi, joka on ihmiselle arvokas sokeri. Sipulit sisältävät myös 6-8 % raakavalkuaista, 0,5 % pelkistäviä sokereita ja noin 5 % rasvaa.
Käyttö: Kuivattu valkosipulijauhe antaa ruokiin herkullista aromia ja makua. Sopii kaikenlaisiin ruokiin, joissa käytetään tuoretta valkosipulia.
Ainesosat: Kuivattu valkosipulijauhe.
Allergeenit: pakattu ympäristössä, joka sisältää maapähkinöitä, seesaminsiemeniä, gluteenipitoisia tuotteita, vehnää, maitojauhetta, soijaa ja sinappia.
Alkuperämaa: Intia
Säilytysolosuhteet: Säilytetään kuivassa, viileässä paikassa
Nettosisältö: 50 g
Parasta ennen: katso pakkaus