Käytetään intialaisessa, kiinalaisessa, japanilaisessa ja thaimaalaisessa keittiössä. Kaneli on laakereiden perheen puu.
Rasa (maku): pistävä, makea, supistava
Virya (efekti): Lämpenee
Vipaka (ruoansulatuksen jälkeinen maku): pistävä
Vaikutus tridoshaan: V ↓ P ↑ K ↓
Kaneli on laakeripuun sukuun kuuluva puu. Aito kaneli saadaan ikivihreän Cinnamomum zeylanicum -puun sisäisestä kuoresta. Tämä puu on kotoisin Sri Lankasta ja Länsi-Intiasta. Osta ohuita, auringossa kuivattuja kanelitankoja. Jos käytät kokonaisia kanelitankoja chutneyssä tai riisiruoissa, poista ne ennen tarjoilua.
Toista kanelityyppiä, Cinnamomum cassia -puun kuorta, myydään yleensä paloina tai jauheena (dalchini). Tämä hieman katkera ja voimakkaan tuoksuinen kaneli on laadultaan hieman huonompi kuin edellinen, mutta sen maku on miellyttävä ja jälkimaku makea, vaikka sitä käytetäänkin paljon.
Ainesosat: Cassia-kanelitangot.
Allergeenit: pakattu ympäristössä, joka sisältää maapähkinöitä, seesaminsiemeniä, gluteenipitoisia tuotteita, vehnää, maitojauhetta, soijaa ja sinappia.
Alkuperämaa: Intia
Säilytysolosuhteet: Säilytetään kuivassa, viileässä paikassa
Nettosisältö: 100 g
Parasta ennen: katso pakkaus