Kynsipää Kynsipää, kokonainen, Sattva Foods, 100g
Tuotemerkki: Sattva Ayurveda
Gvazdikėliai Clove, nesmulkinti, Sattva Foods, 100g
  • Gvazdikėliai Clove, nesmulkinti, Sattva Foods, 100g

Kynsipää Kynsipää, kokonainen, Sattva Foods, 100g

Tuotemerkki: Sattva Ayurveda

Kuivatut neilikat ovat erityisen tuoksuva mauste. Muutama neilikka antaa kakkuihin tai muihin leivonnaisiin ihanan maun. Myös marinadit (hedelmä- ja marja-, vihannes- ja sienimarinadit) on vaikea kuvitella ilman neilikkaa.

Maku: mausteinen.

Virya: lämmittävä.

Vipak: mausteinen.

Vaikutus tridoshaan: V ↓ P ↑ K ↓

Sopii käytettäväksi 2024-07-30 asti.

707 €

No reward points for this product.

Saatavuus: 8 yksikkö
Tuotekoodi: 5903794184077

Kynsiä käytetään riisiruokiin ja kakkuihin. Myös marinadeissa (hedelmät ja marjat, vihannekset, sienet) on vaikea kuvitella ilman neilikkaa.

Kynsi on hyvin vanha ja tärkeä intialainen mauste, ja se on ollut olemassa jo ennen varhaisia egyptiläisiä. Sitä viljellään maailman trooppisilla alueilla. Neilikassa on voimakas, tumma aromi, joka on lämmin ja täyteläinen. Nelikulta on mausteinen, tulinen ja karvas maku samanaikaisesti, ja se jättää suuhun pysyvän vaikutelman. Kynsiöljyä käytetään hammaslääketieteessä lievittämään hammassärkyä, ja sen antiseptiset ominaisuudet ovat tunnettuja.

Kynsiä on voimakas maku ja aromi, ja niitä tulisi käyttää säästeliäästi, jotta ruokaa ei ravita liikaa. Neilikkaa käytetään sekä länsimaisissa että intialaisissa ruokalajeissa, sekä suolaisissa että makeissa, eli kypsennetyssä kinkussa, kastikkeissa, välipaloissa ja liharuoissa. Sen vaikutus vähenee kypsennyksen aikana ja muiden ainesosien avulla.

Nelikat ovat monipuolinen mauste. Nelkan aromi ja lämmin, pistävä maku yhdistyvät moniin ruokiin ja muihin mausteisiin. Mausteneilikan maku ja aromi ovat kuitenkin melko voimakkaita, joten on tärkeää, ettei niitä lisätä ruokiin liikaa.

Nelikat ovat olleet tunnettuja jo antiikin ajoista lähtien, ja niitä on pidetty suuressa arvossa Intiassa, Lähi-idässä, Egyptissä ja Kiinassa, ja ne tuotiin jopa antiikin Roomaan.

Mausteena neilikka on kehittymättömiä kukannuppuja eli neilikkapuun nuppuja. Niiden punaruskea väri muuttuu kuivana tummanruskeaksi. Nelikulan silmujen koko vaihtelee 13-19 mm:n välillä.

Kynsiangervon silmut sisältävät runsaasti eteeristä öljyä (noin 5 %), A-, B1-, B2-, PP- ja C-vitamiineja sekä kivennäisaineita: magnesiumia, kalsiumia, natriumia, fosforia ja rautaa. 1 teelusikallinen jauhettua neilikkaa (2 g) sisältää noin 7 kcal.

Käyttö: sopiiriisiruokiin, kakkujen leivontaan.

Ainesosat: kuivatut neilikan kukannuput.

Allergeenit: pakattu ympäristössä, joka sisältää maapähkinöitä, seesaminsiemeniä, gluteenipitoisia tuotteita, vehnää, maitojauhetta, soijaa ja sinappia.

Alkuperämaa: Intia

Säilytysolosuhteet: Säilytetään kuivassa, viileässä paikassa

Nettosisältö: 100 g

Parasta ennen: katso pakkaus

Alkuperämaa:
Intia
Valmistusmaa:
Intia
Paino / määrä:
100 g
AyurMarket.fi suosittelee
Kaikki tuotteet
Out of stock
Vegaani Vegaani
Nolla jätettä Nolla jätettä
1327 €
Out of stock
Out of stock