"Bala Indian Mallow Churna -jauhe on maustejauhe, joka tunnetaan myös nimillä Vatyalika Churnam tai Kharayashtika Choornam. Sitä käytetään usein Ayurveda-ohjelmassa sen Vata- ja Pita-doshaa vähentävien ominaisuuksien vuoksi.
Nimi Bala tarkoittaa myös voimaa tai energiaa.
"Bala Indian Mallow Churna -jauhe on maustejauhe, joka tunnetaan myös nimillä Vatyalika Churnam tai Kharayashtika Choornam. Sitä käytetään usein Ayurveda-ohjelmassa sen Vata- ja Pita-doshaa vähentävien ominaisuuksien vuoksi.
Nimi Bala tarkoittaa myös voimaa tai energiaa.
Intiassa urheilijat käyttävät Balaa usein harjoittelunsa tukena. Erityisesti voimaurheilijoiden keskuudessa se näyttää olevan siellä eräänlainen "salainen vinkki". Jos kuitenkin otamme huomioon, että Bala tarkoittaa "voimaa", neuvo ei olekaan niin salainen.
"Bala Indian Mallow Churna Bio on erittäin puhdasta, laboratoriossa testattua laatua ja koostuu ainoastaan ayurvedisissa teksteissä esitetyistä kasvinosista. Se on käsitelty ja tuotettu tiukasti ayurvedisten ohjeiden mukaisesti.
Käyttötapa:
Sisäiseen käyttöön (ayurvedisten kirjoitusten mukaan): 0,5 teelusikallista (2,5 g), 2 kertaa päivässä lämpimän veden tai maidon kanssa ennen ateriaa tai 40 minuuttia aterian jälkeen tai ruoan kanssa tai sekoitettuna.
Perinteinen ayurvedinen Bala-resepti:
Keitä 250 ml vettä 125 ml:lla maitoa, lisää 1/2 teelusikallista Bala Churnaa, 1/2 teelusikallista ayurvedista sokeria (esim. Sharkara) ja ripaus inkivääriä. Keitä tätä seosta miedolla lämmöllä, kunnes tilavuus on pienentynyt 250 ml:aan.
Tämä keitos otetaan aikaisin aamulla heti heräämisen jälkeen.
Bala-resepti miehille:
Keitä 250 ml vettä 125 ml:lla maitoa, lisää 1/2 teelusikallista Bala Churnaa, 1/2 teelusikallista Ashwagandhaa, 1/2 teelusikallista gheetä ja 1/2 teelusikallista ayurvedista sokeria.
Naisille tarkoitetussa Bala-reseptissä Ashwagandha korvataan Shatavarilla.
Vasta-aiheet: yksilöllinen intoleranssi ainesosille, raskaus, ripuli, hypertonia. On suositeltavaa konsultoida ayurveda-alan ammattilaista ennen käyttöä. Vältä yliannostusta.
Ainesosat: Sida cordifolia -jauhe.
Nettosisältö: 100g
Säilytysolosuhteet: Säilytä kuivassa, viileässä ja pimeässä paikassa lasten ulottumattomissa.
KASVUNTUOTANNOSTA:
Sidá(Sida), malvaceae-heimoon kuuluva kasvisuku. Tunnetaan noin 150 lajia. Sida on yleinen Afrikassa, Aasiassa, Etelä- ja Pohjois-Amerikassa, Australiassa, Tyynenmeren saarilla, trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla. Suurin monimuotoisuus on Etelä-Amerikassa. Yksivuotinen tai monivuotinen yrtti, puoliksi pensas tai matala pensas, jota peittävät tähtimäiset, tavalliset ja rauhasmaiset karvat. Lehdet ovat yksinkertaiset, yhtenäiset tai lohkoiset, suikeat, soikeat, soikeat, ruudulliset tai sydämenmuotoiset. Kukkia on yksi tai kaksi lehtien akseleissa, joskus ryhmittyneinä rykelmiin, rykelmäkasvustoihin, risuihin tai päihin. Kukinnoissa ei ole mäntää, ja kukinnot ovat kellon- tai kulhonmuotoisia. Kukinnot ovat keltaiset, harvemmin valkoiset tai oranssit. Hedelmä on halkaistu hedelmä, jossa on 5-10 merikarppia. Pitkälehtinen sida (Sida cordata), sydänlehtisida (Sida cordifolia), piikkisida (Sida spinosa) ovat lääkekasveja, joissa on runsaasti vesiliukoisia hiilivetyjä, ja niitä käytetään nykyaikaisessa ja kansanlääkinnässä. Yleinen sida (Sida hermaphrodita) viljellään kuitu-, energia- ja koristekasvina. Jotkin sida-lajeista ovat rikkakasveja trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla. Liettuassa ei ole alkuperäisiä lajeja, mutta siellä on kaksi harvinaista vieraslajia, täplikäs sida ja rhombus sida (Sida rhombifolia). Sida-lajia viljellään joskus kukkapenkeissä.