Hingvashtaka mausteseos jauhe, Nimi Ayurveda, 100g
Hingvashtaka prieskonių mišinys milteliais, Nimi Ayurveda, 100g
  • Hingvashtaka prieskonių mišinys milteliais, Nimi Ayurveda, 100g

Hingvashtaka mausteseos jauhe, Nimi Ayurveda, 100g

Hingvashtaka-jauhe on perinteinen ayurvedinen yrttien ja mausteiden sekoitus, jota käytetään erityisesti ruoansulatuskanavan tukemiseen, ja sitä käytetään perinteisesti ilmavaivojen(suolistossa olevan kaasun aiheuttama vatsan turvotus) yhteydessä.

Intiassa Hingvashtaka-jauhetta kutsutaan myös nimellä Hingashtak Churnam tai Hinga Shtak Choornam, ja sitä arvostetaan sen Vata-doshaa vähentävien ominaisuuksien vuoksi.

2044 €

By buying this product you can collect up to 1 point points. Your cart will total 1 point that can be converted into a voucher of 1,00 €.

Saatavuus: 5 yksikkö
Tuotekoodi: 10640

Runsaslounaan jälkeen Intiassa tarjoillaan perinteisesti Hingwastakia, jota kutsutaan usein yksinkertaisesti "Hingiksi". Tämä suosittu Hingwastak koostuu Hingistä ja yhteensä kahdeksasta arvokkaasta mausteesta ("Ashta"), kuten inkivääristä, ajwainista, mustakuminasta, pippurista ja vuorisuolasta. Hingvashtakin sanotaan polttavan pois Aman, myrkkyjä ja jätteitä, jotka ayurvedisen perinteen mukaan voivat johtua liian vähäisestä ruoansulatuksen tulesta (Agni) ja runsaasta, vaikeasti sulavasta ruoasta. Ayurvedassa niitä pidetään pääasiallisena syynä epätasapainoon.

Pohjois-Intiassa Hing on monien curryjen ja kasvisruokien ainesosa. Sitä käytetään yleensä valmisruoanvalmistukseen. Perinteisesti Hingvashtak sekoitetaan 1:1 ayurvediseen gheeen ja otetaan ennen aterioita.

Tärkein ainesosa, Hing, tunnetaan paremmin latinankielisellä nimellä asafoetida, joka tarkoittaa "pahanhajuista hartsia". Se tunnetaan myös muilla nimillä, kuten "paholaisen lanta", mikä ei vaikuta erityisen houkuttelevalta. Jos osaat kuitenkin käyttää Hingiä tai Hingwastakia oikein, huomaat pian, että ruuanlaiton aikana voimakas rikin haju häviää ja ruokalaji saa miellyttävän maun, jossa on lievää purjon makua.

Jos Hingwastakia keitetään suoraan ruoan kanssa, sovelletaan samaa sääntöä kuin Asafoetidan kanssa keitettäessä: sitä on käytettävä hyvin säästeliäästi - silloin se antaa monille ruokalajeille hyvän, hyvin erityisen aromin.

Perinteisesti suositellaan, että Hingwastak sekoitetaan gheen ja nautitaan ennen aterioita. Puhtaan ghee:n uskotaan olevan elimistölle vaikeasti imeytyvää.

Jos gheetä haluaa rikastaa hunajalla tai sokerilla, se on erinomainen energianlähde - mutta sokeripitoisuuden vuoksi gheetä kannattaa käyttää kohtuudella.

Kulutustapa:

sekoita 2 g jauhetta (yksi pieni teelusikallinen) lämpimään veteen ja juo. Suositeltu päivittäinen enimmäisannos: 6 g

Voidaan myös lisätä ruokiin edellä kuvatuilla tavoilla.

Ainesosat: Asafetida, inkivääri, kumina, pitkä pippuri (Pippali), mustapippuri, selleri, vuorisuola.

Nettosisältö: 100 g

Säilytysolosuhteet: Säilytä kuivassa, viileässä ja pimeässä paikassa lasten ulottumattomissa.

Alkuperä: EU:n ulkopuolinen maatalous (Intia)

Valmistaja: Ayurveda Handels GmbH, Hampuri, Saksa

Kehotyyppi (dosha):
Vata
Alkuperämaa:
Saksa
Paino / määrä:
100 g
AyurMarket.fi suosittelee
Kaikki tuotteet
Out of stock
Out of stock
Vegaani Vegaani
Gluteeniton Gluteeniton
Kasviperäinen ravintolisä Kasviperäinen ravintolisä
Orgaaninen Orgaaninen
Aito ayurveda Aito ayurveda
Out of stock