Karela (kasvitieteellinen nimi: Momordica charantia) on vihannes, jota tarjotaan Aasian markkinoilla usein tuoreena ja joka näyttää karkealta marinoidulta kurkulta. Karelan maku on melko kitkerä, mistä kertovat jo sen muut nimet, kuten katkera meloni tai katkera kurpitsa.
Karela (kasvitieteellinen nimi Momordica charantia) on Aasian markkinoilla usein tuoreena myytävä vihannes, joka muistuttaa hapankurkkua, jonka pinta on karhea. Karelan maku on melko kitkerä, kuten sen muutkin nimet, kuten katkera meloni tai katkera kurkku, jo osoittavat.
Intiassa karela on monien reseptien ja ruokien pohjana, ja sitä suositellaan usein syötäväksi vähintään kaksi kertaa kuukaudessa. Tämä johtuu luultavasti myös siitä, että Karelan karvas maku on terveellinen vastapooli (ei vain Intiassa) hyvin laajalle levinneille ja paljon kulutetuille makeille ruokalajeille.
Vaikutukset doshiin: lievittää häiriintynyttä Kaphaa
Rasa (maku): karvas, mausteinen
Guna (ominaisuus): kevyt, kuiva
Vipaka (maku ruoansulatuksen jälkeen): mausteinen
Virya (vaikutus): lämmittävä
Erittäin puhdasta, laboratoriossa testattua laatua! Laatusinetillä "BDIH controlled heavy metals test". Valvotusta luomuviljelystä
Valmistus/käyttö: Lisää noin 3 g jauhetta (kasallinen teelusikallinen) lämpimään veteen ja juo.
Lisätietoja: Nimi Ayurveda luomujauhe on valmistettu ayurvedisissa teksteissä määritellyistä kasvinosista ja se on käsitelty ja valmistettu ayurvedisten ohjeiden mukaisesti.
Ainesosat: Karela* (Momordica charantia)
* Valvotusta luomuviljelystä
Nettosisältö: 100 g jauhettua jauhetta
Säilytysolosuhteet: Säilytetään viileässä, kuivassa paikassa, auringonvalolta suojattuna
Alkuperä: EU:n ulkopuolinen maatalous (Intia)
Valmistaja: AHG Ayurveda Handels GmbH, Saksa
Saksa