Kalonji-kuminaöljy, Sattva Ayurveda, 250ml
Tuotemerkki: Sattva Ayurveda
Juodgrūdžių aliejus Kalonji, Sattva Ayurveda, 250ml
  • Juodgrūdžių aliejus Kalonji, Sattva Ayurveda, 250ml

Kalonji-kuminaöljy, Sattva Ayurveda, 250ml

Tuotemerkki: Sattva Ayurveda

Mustasiemenöljy on kylmäpuristettu parhaista egyptiläisistä mustasiemenistä. Se on tunnettu kaikissa kulttuureissa hämmästyttävistä hyödyistään. Mustasiemenistä uutettua öljyä kutsuttiin "faraon öljyksi", koska se oli ensisijainen öljy erilaisten sairauksien ja infektioiden hoidossa. Kuudennella vuosisadalla profeetta Muhammedin kerrotaan sanoneen: "Tarkkaile mustasiemenen käyttöä, sillä se on lääke kaikkiin sairauksiin paitsi kuolemaan".

1737 €

No reward points for this product.

Saatavuus: 18 yksikkö
Tuotekoodi: 5903794186170

Kuminaöljyä (tai mustakuminaöljyä, Nigella Sativa) käytetään ravitsemuksen parantamiseen, kosmetiikassa ja kansanlääkinnässä.

Sen maku on katkera, kirpeä ja pureva ja muistuttaa hieman kuminaa. Sitä käytetään ruokavalion rikastamiseen (noin 1 teelusikallinen päivässä). Käytetään kosmetiikassa herkälle, ärtyneelle, kutisevalle, kuivalle, halkeilevalle ja hilseilevälle iholle.

Mustakumina on legendaarinen itämainen yrtti, jota käytetään erilaisten sairauksien hoitoon. Mustakuminaöljyn parantavien ominaisuuksien historia juontaa juurensa vuosisatojen takaiseen käyttöön. Egyptin kuningatar Nefertiti oli tietoinen tämän öljyn ihmeellisistä vaikutuksista ihoon ja käytti sitä kauneuden ja nuoruuden säilyttämiseen.

Tunnettu arkeologi Lord Carter löysi tuntemattoman mustan värisen öljyn faarao Tutankhamonin hautapaikalta. Myöhemmin paljastui, että se oli "mustakuminaöljyä". Tämä löytö viittaa siihen, että muinaiset egyptiläiset tunsivat ja käyttivät mustakuminaa 3 000 vuotta sitten. Öljyn löytyminen kuninkaan haudatusta omaisuudesta osoittaa epäilemättä sen merkityksen tuohon aikaan.

Nigella sativalla on lähes kymmenen nimeä. Kalonji (kalonji) on hindinkielinen, habbat Al Baraka - kirjaimellisesti "siunattu siemen" - on arabialainen, ja on myös fenkolin kukka, musta kumina, muskottipähkinän kukka, italialainen korianteri, musta seesami. Amerikassa niitä kutsutaan nimellä chernushka. Ilmeisesti venäläiset siirtolaiset ottivat tämän nimen käyttöön. Eikä siinä vielä kaikki. On selvää, että lukemattomat nimet aiheuttavat sekaannusta.

Nigella-kasvilla itsellään ei ole kasvitieteellisesti mitään yhteistä seesamin, fenkolin, kuminan tai edes sipulin kanssa. Yleisin nimi, mustakumina-nigella, johtuu lehtien samankaltaisuudesta (ohuet ja uurteiset, kuten fenkoli) ja siementen muodosta ja väristä, jotka ovat pieniä, mustia ja mausteisia. Juuri siemenet tekevät siitä erittäin suositun mausteen itäisissä maissa, ja arabimaailmassa se on myös lääke, josta Koraanissa sanotaan: "Mustakuminassa on lääke kaikkiin sairauksiin paitsi kuolemaan" Eurooppalaisessa kansanlääketieteessä mustakuminalla on melko vaatimaton asema, ja sitä käytetään vatsavaivoihin ja sappea sulattavana aineena, mutta idässä mustakuminansiemenöljyä käytetään lähes kaikkiin vaivoihin.

Mustakumina kasvaa Välimerellä, Pohjois-Afrikassa, Marokossa, Aasiassa ja Arabian niemimaalla.

Käyttökohteet: Ruusukumina, joka on erittäin herkkä ja monipuolinen:

Sisäiseen käyttöön:

Ota 1 teelusikallinen aamuin ja illoin 15 minuuttia ennen ateriaa. Lapsille annos on puolet aikuisen annoksesta. Ota puoli lasillista vettä, johon voi lisätä lusikallisen hunajaa. Kun sitä käytetään yhdessä hunajan tai luonnonmehujen kanssa, mustakrassiöljyn terapeuttiset ominaisuudet vahvistuvat.

Ulkoisesti:

Kynsiöljy on erinomainen lääke ihotulehduksiin, ihotulehduksiin, ekseemaan ja psoriaasiin sekä palovammoihin, haavoihin ja auringonpolttamiin. Sitä käytetään kosmetiikkatuotteissa sen rauhoittavien, uudistavien, korjaavien ja tulehdusta ehkäisevien ominaisuuksien vuoksi. Karpaloöljyä suositellaan erityisesti kuivalle, herkälle ja ärtyneelle iholle. Levitä mustaherukkaöljyä vartalon vaurioituneille alueille. Voitele nenän limakalvoja säännöllisesti.

Ekseemaan: hiero vaikutusalueille 3 kertaa päivässä.

Reumaan: hiero lämmintä mustaherukkaöljyä voimakkaasti sairaisiin niveliin.

Varoitukset: Ei saa käyttää suun kautta raskauden ja imetyksen aikana, ainoastaan ulkoisesti. Se on vasta-aiheinen potilaille, joille on tehty elinsiirto (maksa, munuaiset, sydän), koska se lisää elimistön immuniteettia, mikä voi johtaa elimen hylkimiseen.

  • Ravintoarvo 100 g:aa kohti:
  • energia-arvo 3692,6 kJ / 898,2 Kcal,
  • rasvaa 99,8 g, josta:
  • 8,8 g tyydyttyneitä rasvahappoja: 18 g tyydyttyneitä rasvahappoja,
  • kertatyydyttymättömiä rasvahappoja 23,8 g,
  • monityydyttymättömiä rasvahappoja 58 g;
  • hiilihydraatteja 0 g, joista sokeria 0 g,
  • proteiinia 0 g,
  • suolaa 0 g.

Säilytysolosuhteet: huoneenlämmössä, valolta suojattuna. Avaamisen jälkeen säilytetään jääkaapissa ja käytetään 1 kuukauden kuluessa.

Monityydyttymättömien rasvahappojen hallitsevan osuuden vuoksi öljy on melko herkkä lämpötilalle. Ei saa kuumentaa yli 90 °C:n lämpötilaan.

Pullon pohjalle voi muodostua luonnollista sakkaa.

Ainesosat: mustakuminan (Nigella Sativa) siemenistä saatu öljy.

Alkuperämaa: Intia

Alkuperämaa:
Intia
Similar products
Out of stock
Out of stock
Out of stock
Out of stock
Out of stock
AyurMarket.fi suosittelee
Kaikki tuotteet
Out of stock
Vegaani Vegaani
Nolla jätettä Nolla jätettä
Out of stock
Out of stock
Vegaani Vegaani
Orgaaninen Orgaaninen