Papuja, joilla on omaperäinen ulkonäkö ja mieto maku.
Mustasilmäpavut saattavat näyttää hieman pelottavalta, mutta ne ovat täynnä hyviä ravintoaineita ja oikein kylläisiä.
Ne ovat herkullisia paitsi hyvässä muhennoksessa myös esimerkiksi salaateissa.
TRS Mustasilmäpavut ovat valkoisia tai kermanvärisiä, ja niissä on erottuva musta täplä, jossa tuore herne on liittynyt palkoon.
Näitä papuja syödään kaikkialla maailmassa, ja ne ovat suosittuja portugalilaisessa, etelä- ja pohjoisamerikkalaisessa, afrikkalaisessa ja intialaisessa keittiössä. Kypsennettynä ne ovat rakenteeltaan pehmeitä ja maultaan kermaisia, ja ne sopivat täydellisesti mausteiden ja kastikkeiden makuun. Nämä monipuoliset mustat pavut ovat helppoja ja nopeita valmistaa, eikä niihin ole lisätty säilöntäaineita ja ne ovat GMO-vapaita. Käytä niitä salaatteihin, keittoihin, sekoitusruokiin ja mausteisiin ruokiin.
Mustat pavut ovat pieniä, kermaisia papuja, joissa on musta "arpi", jossa ne ovat liittyneet palkoon. Niitä käytetään laajalti amerikkalaisessa ja afrikkalaisessa keittiössä.
Ravintoarvo 100 g:aa kohti:
Energia 933 kj / 311 kcal
Rasva: 1,6 g
Hiilihydraatit: 54,1 g
Sokeri: 14 g
Kuituja: 8,2 g
Proteiini: 23,5 g