Urid Dal on halkaistu ja kuorittu musta linssi. Niissä on valkoinen sisus, minkä vuoksi ne tunnetaan myös nimellä valkoiset linssit, jotka ovat yleisiä intialaisessa keittiössä.
Urid Dalia käytetään keittojen, muhennosten ja curryjen valmistukseen.
Urid-linssejä pidetään maukkaina ja erittäin terveellisinä, koska niissä on runsaasti kuitua ja tärkeitä proteiineja.
Linssit ovat väriltään vaaleita, luonnonvalkoisia, ja niitä käytetään Intiassa ja Pakistanissa usein muhennosten tai kasvisruokien valmistukseen.
Urid-linssit ovat hyvä vaihtoehto perunalle, riisille tai leivälle, ja niiden korkea kuitupitoisuus pitää sinut kylläisenä pitkään.
Urid Dal (joskus myös Urad Dal) on intialainen papu, joka on kuorimaton ja rikottu. Niitä käytetään yleisesti Etelä-Intiassa. Intialaisissa pavuissa on erittäin paljon proteiinia, ja siksi niitä on erittäin hyödyllistä sisällyttää ruokavalioon.
Urid dalissa on kaksi kertaa enemmän proteiinia kuin lihassa, mikä tekee siitä vaikeammin sulavaa. Sitä suositellaan lihan korvikkeeksi siihen tottuneille ja pieninä määrinä kasvissyöjille muihin ruokiin (keittoihin, riisiin, pataruokiin).
Murskattua dalia ei tarvitse liottaa, 1:3 vedellä ja keittää noin 40 minuuttia. Dahliat kuuluvat palkokasvien ryhmään.
Mausteita, kuten kurkumaa, inkivääriä, intialaista kuminaa ja muita, käytetään dalin valmistuksessa ruoansulatuksen edistämiseksi.
Ainesosat: rikkoutuneet intialaiset pavut ilman kuorta.
Pakattu ympäristössä, jossa pakataan pähkinöitä, gluteenipitoisia tuotteita, seesaminsiemeniä, vehnää, soijaa ja sinappia.
Ravintoarvo (100 g):
Energiaa / kaloreita: 1155 kJ / 275 kcal
Rasva: 1,4 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja: 0 g
Hiilihydraatti: 41 g, josta sokereita: 4,5 g
Fissiokelpoiset aineet: 10 g
Proteiini: 24,9 g
Säilytysolosuhteet: Säilytä huoneenlämmössä avaamatta. Avaamisen jälkeen säilytetään tiiviisti suljetussa astiassa kuivassa paikassa auringonvalolta suojattuna.
Parasta ennen: katso pakkaus.