Urid Dal on kuorittu ja halkaistu puolikas intialainen papu. Intialaisissa pavuissa on erittäin paljon proteiinia, ja siksi niitä on erittäin hyödyllistä sisällyttää ruokavalioon.
Urid Dal (tunnetaan myös nimellä "Urad Dal") on intialainen papu, joka on kuorimaton ja rikottu. Niitä käytetään yleisesti Etelä-Intiassa. Intialaisissa pavuissa on erittäin paljon proteiinia, ja siksi niitä on erittäin hyödyllistä sisällyttää ruokavalioon.
Urid dalissa on kaksi kertaa enemmän proteiinia kuin lihassa, mikä tekee siitä vaikeammin sulavaa. Sitä suositellaan lihan korvikkeeksi siihen tottuneille ja pieninä määrinä kasvissyöjille muihin ruokiin (keittoihin, riisiin, pataruokiin). Murskattua dalia ei tarvitse liottaa, 1:3 vedellä ja keittää noin 40 minuuttia. Dahliat kuuluvat palkokasvien ryhmään.
Mausteita, kuten kurkumaa, inkivääriä, intialaista kuminaa ja muita, käytetään dalin valmistuksessa ruoansulatuksen edistämiseksi.
Ainesosat: rikkoutuneet intialaiset pavut ilman kuorta.
Pakattu ympäristössä, jossa pakataan pähkinöitä, gluteenipitoisia tuotteita, seesaminsiemeniä, vehnää, soijaa ja sinappia.
Ravintosisältö (100 g): Energia 1340 kj /317 kcal,Rasva: 0,3 g (josta tyydyttyneitä 0,1 g), Hiilihydraatti: 46,8 g (josta sokereita 2,7 g), Proteiini: 24,6 g, Suola: 0,11 g.
Säilytysolosuhteet: Säilytetään avaamattomana huoneenlämmössä. Kun se on avattu, säilytä tiiviisti suljetussa astiassa kuivassa paikassa auringonvalolta suojattuna.
Nettomäärä: 500 g
Parasta ennen: katso pakkaus
Alkuperä: Intia
Valmistaja : Bombay Bazaar, Puola