Galangal (alppilääke), jauhettu, luomu, Seyfried, 50g
Tuotemerkki: Seyfried
Orgaaninen Orgaaninen
Galangal (alppilääke), jauhettu, luomu, Seyfried, 50g
  • Galangal (alppilääke), jauhettu, luomu, Seyfried, 50g
  • Galangalas (vaistinė alpinija), maltas, ekologiškas, Seyfried, 20g
  • Galangalas (vaistinė alpinija), maltas, ekologiškas, Seyfried, 20g
  • Galangalas (vaistinė alpinija), maltas, ekologiškas, Seyfried, 20g

Galangal (alppilääke), jauhettu, luomu, Seyfried, 50g

Tuotemerkki: Seyfried
Orgaaninen Orgaaninen

Tunnetaan nimellä pikku inkivääri, Alpinia officinarum.

Käytetään sekä mausteena että lääkekasvina. Sen maku on miellyttävän pippurimainen ja siinä on maukas sitruksinen vivahde.

721 €

No reward points for this product.

Saatavuus: 3 yksikkö
Tuotekoodi: 11996

Euro vihreä lehti
Galangalin kotimaa on Thaimaa. Galangalia viljellään nykyisin Kaakkois-Kiinassa, Japanissa, Intiassa ja Antilleilla.
Galangal on monivuotinen kasvi, joka kuuluu kaislaheimoon. Sillä on jopa 100 senttimetriä pitkät ja 2 senttimetriä leveät juuret. Juurista kasvaa 40-150 senttimetriä korkeita kukkaversoja. Sen kukat ovat valkoisia ja kerääntyneet kartiomaisiin kukintoihin. Raaka-aineena käytetään galangaljuuria, jotka korjataan syksyllä neljä- ja viisivuotiaista viljelmistä.
Kun juuret on kaivettu, ne pestään, puhdistetaan, leikataan paloiksi ja kuivataan auringossa. Parhaita ovat 10 senttimetriä pitkät ja 2 senttimetriä leveät kalganjuuren palat. Nämä palat ovat ulkopuolelta punaisia tai mustuneita ja sisäpuolelta ruskean oransseja.
Terveyttä edistävät ominaisuudet
Galangal-juuret sisältävät 0,5-1 % eteeristä öljyä, joka sisältää cineolia. Galangajuuret sisältävät myös eugenolia, seesquiterpeenejä, galangiinia, kamferiinia ja alpinolia. Ayurveda suosittelee galangajuuren keittämistä ruokahalun ja ruoansulatuksen parantamiseksi ja vatsakipujen lievittämiseksi.
Ravitsemukselliset ominaisuudet
Galangajuuri tuoksuu samalta kuin inkivääri, mutta se on aromaattisempi, ja siinä on miellyttävä pippurimainen maku ja herkullinen sitruksinen aromi. Eteeristen öljyjen suuri osuus antaa mausteisen aromaattisen maun, joka sopii moniin ruokiin.
Galangal on erityisen suosittu aasialaisessa keittiössä. Se sopii erinomaisesti keittoihin, vihanneksiin, palkokasveihin ja riisiruokiin.

Ulkomailla galangalia käytetään liköörien ja muiden alkoholijuomien valmistuksessa. Maustetta käytetään laajalti intialaisessa ja indonesialaisessa keittiössä. Galangalia käytetään vihannesten, riisin, liha- ja kalaruokien sekä kastikkeiden maustamiseen. Kiinassa galangalia käytetään myös makeiden ruokien maustamiseen.

Ainesosat: Galangaalia käytetään mm: jauhettu lääkkeellinen alppimarja (galangali)*.

*luomutiloilta

Allergeenit: merkitty lihavoituna ainesosiin.

Alkuperämaa: EU:n ulkopuolinen maa

Säilytysolosuhteet: Säilytetään kuivassa, viileässä paikassa

Nettosisältö: 50 g

Parasta ennen: katso pakkaus

Valmistaja: Seyfrieds Naturwaren, Saksa

Alkuperämaa:
Intia
Valmistusmaa:
Saksa
Paino / määrä:
50 g
AyurMarket.fi suosittelee
Kaikki tuotteet
Out of stock
Out of stock
Out of stock