Asafoetidaa on käytetty ja arvostettu mausteena jo muinaisista ajoista lähtien. Sen voimakas aromaattinen tuoksu muistuttaa valkosipulia. Sarviapila on laajalle levinnyt ja tärkeä mauste Aasiassa. Ayurvedan mukaan sarviapila lisää Pittan lisäksi Agniä ja stimuloi tuli- ja vesielementtiä.
Asafoetida ja sarviapila sopivat hyvin eksoottisiin ruokiin, erityisesti dals-ruokiin (palkokasvit), joita voidaan maustaa aromikkaasti.
Luomulaatua!
Se on yksi Kaakkois-Aasian oudoimmista ja voimakkaimmista mausteista, ja sen pitäisi kuulua jokaiseen hyvään keittiöön. Ayurvedisessa ruokavaliossa tämä mauste korvaa sipulin ja valkosipulin. Sitä käytetään pääasiassa yhdessä inkiväärin, kardemumman ja vuorisuolan kanssa. Sitä saa jauheena tai tahnana. Sekoitetaan sarviapilan kanssa.
Intiassa asafetida on laajalti käytössä. Se on olennainen ruoka-aine, ja vaikeammin sulavia ruokia, kuten palkokasveja tai perunoita, tulisi aina valmistaa sen kanssa. Asafetida maistuu mausteiselta ja tuliselta, lisää ruokahalua, sytyttää ruoansulatuskanavan tulen, virkistää ja sen käyttö ruoassa estää kaasujen kertymistä suolistoon eli ilmavaivoja ja helpottaa ruoansulatusta.
Sarviapila on laajalle levinnyt ja tärkeä mauste Aasiassa. Ayurvedan mukaan sarviapila lisää "Agni"-vaikutusta "Pitta"-vaikutuksen lisäksi ja stimuloi tuli- ja vesielementtiä.
Asafoetida ja sarviapila sopivat hyvin eksoottisiin ruokiin, erityisesti dals-ruokiin (palkokasveihin), joita voidaan maustaa aromikkaasti.
Ayurveda antaa asafetidalle voimakkaimmat antimikrobiset ja bakteereja tuhoavat ominaisuudet.
Ainesosat: asafetidajauhe, jauhetut sarviapilan siemenet.
Kaikki ainesosat ovat peräisin sertifioiduilta luomutiloilta.
Säilytä viileässä, kuivassa ja valolta suojatussa paikassa.
Alkuperämaa: EU:n ulkopuolinen maatalous (Intia)
Valmistaja: Seyfried's Naturwaren GbR, Saksa