Jauhetut korianterinsiemenet, Sattva Foods, 100g
Tuotemerkki: Sattva Ayurveda
Jauhetut korianterinsiemenet, Sattva Foods, 100g
  • Jauhetut korianterinsiemenet, Sattva Foods, 100g

Jauhetut korianterinsiemenet, Sattva Foods, 100g

Tuotemerkki: Sattva Ayurveda

Siinä on voimakas pähkinäinen tuoksu ja makea, suolainen maku.

Sitä käytetään usein myös kastikkeiden sakeuttamiseen. Käytä lämpökäsittelyn jälkeen! Käytetään dals- ja kasvisruokien maustamiseen, ja sillä on mausteinen maku.

Korianterin siemenissä ja lehdissä olevia linaloolia ja kumariinia, joita käytetään kotitalouksissa Etelä-Euroopassa ja Länsi-Aasiassa, on käytetty vuosituhansien ajan mausteena Pohjois-Afrikassa, Aasiassa ja Euroopassa. Korianterin aromi sopii erityisesti keittoihin ja kastikkeisiin.

Maku: makea ja kirpeä.

Virya: viilentävä.

Vipaka: makea.

Vaikutukset tridoshaan: VPK =

Sopii käytettäväksi 30.7.2024 asti.

302 €

No reward points for this product.

Saatavuus: 13 yksikkö
Tuotekoodi: 5903794183162

Se on keskeinen ainesosa monissa intialaisissa ruokalajeissa. Coriandrum sativum -kasvin lehdet ja siemenet; persiljasukuinen kasvi. Korianterin siemenet murskautuvat helposti, mutta niiden maku ja aromi säilyvät yleensä pidempään täydessä muodossaan. Siemenet ovat makeita ja voimakkaan aromaattisia, ja niissä on hieman appelsiininkuorta muistuttavaa katkeruutta.

Korianteri on luultavasti viilentävin viidestä ruoansulatusta edistävästä mausteesta. Siemeniä käytetään yleisesti fytoterapiassa moniin vaivoihin. Lehdet ovat hieman vähemmän viilentäviä kuin siemenet. Siemenet tunnetaan parhaiten ruoansulatusominaisuuksistaan, jotka jäähdyttävät ylimääräistä Pita-doshaa kehossa ja ruoansulatuskanavassa. Siksi niitä käytetään tehokkaasti ajoittaisessa närästyksessä. Korianteri vapauttaa ja ehkäisee kaasun muodostumista vatsaan, ja siitä on konkreettista hyötyä erilaisissa tilanteissa, joihin liittyy kehon lämpöä (Pita dosha).

Korianterin siemenissä ja lehdissä olevia linaloolia ja kumariinia, joita käytetään kotitaloustarkoituksiin Etelä-Euroopassa ja Länsi-Aasiassa, on käytetty vuosituhansien ajan mausteena Pohjois-Afrikassa, Aasiassa ja Euroopassa. Korianterin aromi sopii erityisesti keittoihin ja kastikkeisiin. Tuoreita lehtiä käytetään curryjen, salaattien ja chutneyn maustamiseen sekä koristeena. Sitä käytetään laajalti intialaisten suolaisten ruokien valmistuksessa, ja se on curryjauheen tärkein ainesosa. Herkät lehdet antavat parhaan maun, kun ne lisätään ruokaan viime hetkellä.

Korianteria käytetään yleisesti lisäaineena curryissä, joihin sitä lisätään jauhettuna, erityisesti Intiassa, jotta se saisi selkeän koostumuksen. Siemeniä voidaan käyttää myös muhennosten ja keittojen maustamiseen. Ne sopivat hyvin myös savustetun lihan ja hirvenlihan kanssa. Korianteri on yksi marinadien maustamiseen käytettävän Garam masala -mausteseoksen ainesosista, ja sitä käytetään myös kakkujen, leipien ja muiden leivonnaisten mausteena.

Korianteri on tyypillistä arabialaiselle keittiölle, ja se on olennainen ainesosa lampaan- ja vuohenlihassa sekä kaikenlaisissa täytteissä. Suosittu arabialainen sekoitus Taklia sisältää korianteria ja valkosipulia. korianteri sopii täydellisesti kreikkalaisen falafelin ja egyptiläisen dukkahin aromeihin sekä paistetun seesamin, hasselpähkinän, suolan ja pippurin makuihin. Korianteri sopii täydellisesti kinkun ja sianlihan seuraksi, varsinkin kun ruokaan lisätään appelsiinia.

Käyttö: Käytetään yleensä paistamisen jälkeen. Sitä käytetään liha-, riisi- ja kasvisruoissa, salaateissa ja salaattikastikkeissa sekä leivän ja leivonnaisten täytteissä. Niitä ei tarvitse käyttää säästeliäästi, vaan niitä voi käyttää runsaasti.

Ainesosat: jauhetut korianterinsiemenet.

Allergeenit: pakattu ympäristössä, joka sisältää maapähkinöitä, seesaminsiemeniä, gluteenipitoisia tuotteita, vehnää, maitojauhetta, soijaa ja sinappia.

Alkuperämaa: Intia

Säilytysolosuhteet: Säilytetään kuivassa, viileässä paikassa

Nettosisältö: 100 g

Parasta ennen: katso pakkaus

Alkuperämaa:
Intia
Valmistusmaa:
Intia
Paino / määrä:
100 g
AyurMarket.fi suosittelee
Kaikki tuotteet
Out of stock
Orgaaninen Orgaaninen
Out of stock
Vegaani Vegaani
Gluteeniton Gluteeniton
Kasviperäinen ravintolisä Kasviperäinen ravintolisä
Orgaaninen Orgaaninen
Aito ayurveda Aito ayurveda
Out of stock