Sen maku on makea ja mausteinen, ja sen aromi on runsas, ja se sopii hyvin riisin, välipalojen, makeisten ja curryjen joukkoon.
Vihertävillä kardemummapalmuilla (kardemumma, choti Elaichi) on herkkä aromi, ja ne ovat länsieurooppalaisten ja aasialaisten kulinaristien suosiossa. Kardemummaa käytetään erityisesti makeissa jälkiruoissa (myös maitotuotteista valmistetuissa) ja erilaisissa juomissa. Kardemummaa lisätään yleisesti makeisiin maitopuuroihin ja vanukkaisiin, kakkuihin, inkiväärikekseihin, muihin kekseihin, piparkakkuihin, kakkuihin ja muffineihin. Kardemummalla maustetaan kompotteja ja hyytelöitä. Intiassa ja Kiinassa sitä lisätään teehen. Arabimaissa sitä lisätään kahviin. Kardemumman on todettu lieventävän kofeiinin haittavaikutuksia ja antavan juomille jalon maun.
- Kaste (maku): mausteinen, makea
- Vyrja (vaikutus): lämmittävä
- Vipaka (vaikutus ruoansulatuksen jälkeen): makea
- Doshat (kehon rakennetyypit): tasapainottaa Vata-, Kapha- ja Pitta-luokkia
Sen maku on makea ja mausteinen, ja se sopii hyvin riisin, välipalojen, makeisten ja curryjen joukkoon.
Vihreä kardemumma(elaichi) on inkivääriin kuuluvan Elettaria cardamomum -kasvin hedelmä. Sen vaaleanvihreitä hedelmiä lisätään pääasiassa juomiin ja makeisiin ruokiin maun lisäämiseksi. Se sopii riisiruokien ja pataruokien maustamiseen. Pureskeltuna se on hyvä parantamaan suun makua.
Kardemumma on yksi intialaisen chai-teen ainesosista, ja kahviin lisättynä se parantaa aromia ja lisää mausteisuutta.
Vihreä kardemumma(elaichi) on inkivääriin kuuluvan Elettaria cardamomum -kasvin hedelmä. Sen vaaleanvihreitä hedelmiä lisätään pääasiassa juomiin ja makeisiin ruokiin maun lisäämiseksi. Se sopii riisiruokien ja pataruokien maustamiseen. Pureskeltuna se on hyvä parantamaan suun makua.
Se on kaislikon kasvin hedelmä. Intiassa sitä kutsutaan usein mausteiden kuningattareksi. Kardemummaa on kolmea eri väriä: vihreää, valkoista ja mustaa.
Hedelmä on pieni siemeniä sisältävä palko, ja siinä on voimakas, makeahko maku. Aluksi maku muistuttaa kamferia. Se on selvästi tulinen ja voimakas ja viipyy suussa pitkään, jos pureskelee muutaman siemenen, mutta on lämmin ja miellyttävä. Kardemumma on yksi maailman vanhimmista ja arvostetuimmista mausteista.
Kardemumma on yksi intialaisen chai-teen ainesosista, ja kahviin lisättäessä se tehostaa aromia ja lisää mausteisuutta.
Ayurvedisissa teksteissä mainitaan kardemumman kyky auttaa ruoansulatusta ja parantaa useimpien yleisten tuotteiden makua. Sen maku on parhaiten tunnistettavissa intialaisessa teessä, sillä se kumoaa kofeiinin stimuloivan vaikutuksen ja antaa teen aktivoida ruoansulatusta kuormittamatta hermostoa. Kardemumman tiedetään vähentävän monien tuotteiden ja juomien, kuten kahvin, liiallista happamuutta, ja se on perinteisen turkkilaisen teen tunnusmauste. Kun syöt kardemummalla valmistettua ruokaa, se vähentää limaa, ylimääräisiä kaasuja, turvotusta sekä mahan ja ohutsuolen turvotusta.
Käyttö : Kun valmistat currya tai riisiä, lisää kattilaan 1-2 kardemummapalloa. Kardemumman maku ja aromi maustavat ruokaa.
Ainesosat: kokonainen kardemumma (palkoineen).
Allergeenit: pakattu ympäristössä, joka sisältää maapähkinöitä, seesaminsiemeniä, gluteenipitoisia tuotteita, vehnää, maitojauhetta, soijaa ja sinappia.
Alkuperämaa: Intia
Säilytysolosuhteet: Säilytetään kuivassa, viileässä paikassa
Nettosisältö: 100 g
Parasta ennen: katso pakkaus