Ayurveda-maustejauhetta Kutaja-kuoresta.
Pieni Kutaja-puu (kasvitieteellinen nimi: Holarrhena antidysenterica) tavataan pääasiassa vuoristoalueilla.
Ayurvedic-resepteissä käytetään kuorta sekä kukkia, hedelmiä ja siemeniä.
Kutaja tasapainottaa Kapha- ja Pita-doshaa ja lisää samalla Vata-doshaa.
Ayurvedinen maustejauhe Kutayan kuoresta.
Pientä Kutaya-puuta (kasvitieteellinen nimi: Holarrhena antidysenterica) tavataan pääasiassa vuoristoalueilla.
Ayurvedisissa resepteissä käytetään kuorta sekä kukkia, hedelmiä ja siemeniä.
Kutaya tasapainottaa Kapha- ja Pita-doshoja ja lisää Vata-doshaa.
Ayurvedisen lähdetekstin Charak Samhitan mukaan Kutaya kuuluu Arshoghna-, Kandughna-, Stanyasodhana- ja Asthapanopagaan. Sitä kutsutaan myös nimellä Kurchi tai Kutaz. Kutaya stimuloi ruoansulatuksen tulta (Agni).
Muinaisessa hindutekstissä Manusmriti sanotaan, että kutayan siemeniä voidaan käyttää veden puhdistamiseen, samoin kuin moringaa, jonka jauhettuja siemeniä myös laitetaan veteen puhdistamaan sitä. Yksi jauhettu jauhettu siemen riittää puhdistamaan litran vettä.
Vaikutukset doshiin: Lisää Vata-arvoa, tasapainottaa Pita- ja Kapha-arvoja
Rasa (maku): karvas, kirpeä
Guna (ominaisuus): mieto, karkea
Vipaka (maku ruoansulatuksen jälkeen): kirpeä
Virya (vaikutus): kylmä
Valmistus/käyttö: Lisää noin 3 g jauhetta (kasallinen teelusikallinen) lämpimään veteen ja juo.
Lisätiedot: Orgaaninen jauhe on valmistettu ayurvedisissa teksteissä määritellyistä kasvinosista, ja se on käsitelty ja valmistettu ayurvedisten ohjeiden mukaisesti.
Ainesosat: Kutaya* (Holarrhena antidysenterica)
* Valvotusta luomuviljelystä
Nettosisältö: 100 g jauhettua jauhetta
Säilytysolosuhteet: Säilytetään viileässä, kuivassa ja auringonvalolta suojatussa paikassa
Alkuperä: EU:n ulkopuolinen maatalous (Intia)
Valmistaja: Seyfrieds Naturwaren, Saksa
Saksa