Shallakia (kuitumainen boswellia) on jo ammoisista ajoista lähtien arvostettu suuresti sen tulehdusta ehkäisevien ominaisuuksien vuoksi.
Intiassa sitä kutsuttiin "tulehduksen torjujaksi".
Ayurveda käyttää sitä nivelten terveyden ylläpitämiseen.
Shallakia (kuitumainen boswellia) on jo ammoisista ajoista lähtien arvostettu suuresti sen tulehdusta ehkäisevien ominaisuuksien vuoksi. Intiassa sitä kutsuttiin "tulehduksen torjujaksi". Ayurveda käyttää sitä nivelten terveyden ylläpitämiseen.
Intialaisen olibanumin eli frankincensen (kasvitieteellinen nimi Boswellia serrata, tunnetaan myös nimellä Shallaki tai Rasna) ominaisuudet ovat herättäneet tieteen mielenkiinnon, joka tutkii nyt sen oletettuja tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia.
Luu- ja nivelterveyttä uhkaavat niveltulehdus, kihti ja reuma. Terveellisten elämäntapojen ylläpitäminen edellyttää tasapainoista ruokavaliota, runsaasti liikuntaa ja joogaa sekä erityisiä kylpylähoitoja, kuten ayurvedisia öljyhierontoja ja -kylpyjä.
Ainesosat: suitsukkejauhe *, ** (Boswellia serrata).
* valvotusta luomuviljelystä
** Hienoksi jauhettu pihka
Suositeltu käyttö:
1/3 tl. käyttö: 1 ruokalusikallinen jauhetta, kaada kuumaa vettä 1 ruokalusikallisen jauheen päälle. Juo 3 kertaa päivässä aterioiden välissä.
Säilytysolosuhteet: Säilytä viileässä, pimeässä paikassa.