Nämä porkkanavohvelit ovat niin maukkaita ja herkullisia, että rinnastan ne kuninkaalliseen aamiaiseen.
Voit käyttää porkkanoiden sijasta kurpitsaa tai bataattia. Ja niitä voi tarjoilla monenlaisilla täytteillä - tuorejuustolla ja suolalohella, paistetun kananmunan ja vihannesten kanssa, fetajuustolla ja punajuurella.

Ainekset:
200 g porkkanoita
2 munaa
1 appelsiini
4 rkl. täysjyvävehnäjauhoja
30 g kovaa juustoa
2 rkl. oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1/4 tl. jauhettua korianteria
1/4 tl. jauhettua kurkumaa
2 timjamin oksaa
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Ohjeet:
1. Leikkaa porkkanat 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja aseta ne vuokaan. Kaada päälle appelsiinimehu ja oliiviöljy, lisää appelsiininkuori ja timjaminoksat. Paista porkkanoita esilämmitetyssä uunissa 190 asteessa 50 minuuttia.
2. Jäähdytä porkkanat ja soseuta ne tehosekoittimessa yhdessä munien ja valkosipulin kanssa. Sekoita joukkoon jauhot, juustoraaste ja mausteet.
3. Paista vohvelit hyvin lämmitetyssä vohveliraudassa.
4. Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kanssa.